Hurja Piruetti dansade hem pokal i Barcelona

Över 50 stycken Hurja Piruetti dansare deltog i den årliga tävlingen Dance Grand Prix i Barcelona. Deltagarantalet var över 500 och de kom från världens alla hörn, men dansskolan Hurja Piruetti lyckades trots hård konkurrans knipa flera fina placeringar.

Hurja Piruettis damgrupp dansade polka och fick sin första pokal och en första placering i etnisk dans. I Jazzdans placerade sig Hurja piruetti på en andra plats och i hiphop kammades bronset hem.

– Det känns overkligt samtidigt som vi är väldigt tacksamma och glada för alla fyra pokaler som vi fick. Det har varit ett långt hårt arbete med ett fantastiskt team, säger Katja Köngäs rektor för Hurja Piruetti.

Tävlingens näst största pris, det enda personliga priset, som delas ut under tävlingarna Artistic Direction gick till Köngäs. Hon beskriver känslan som överväldigande.

– Att ta emot priset på scen i Barvelina var en enorm upplevelse som man kommer ha med sig hela livet. Det var en stor dag. Nu känner jag mig inspirerad och väldigt stolt över mina "Hurjisar".

För Hurja Piruettis koreografier ansvarade främst Katja Köngäs samt för jazz delen Ulla Koho. Medan Sathis Hettithantri stod för koreografin inom Street dance.