Hundfest för alla

Agility. Blandrashunden Dundee gillar agility, en gren som passar de flesta friska hundar. Bild: Arkiv

För att fira sitt 45 års jubileum ordnar Västnyländska hundföreningen ett evenemang med Match show och uppvisning av sina grenar. Alla är välkomna, med eller utan hund.

Västnyländska hundföreningen fyller 45 år och firar med ett evenemang för alla hundar och hela familjen. De firar söndagen den 22 juli klockan 13 med en Match show på Ekenäs marknadsplan. En match show är en inofficiell hundutställning där vem som helst kan ställa upp.

Utöver Match showen kommer föreningen att ge uppvisningar i grenarna agility, lydnad och rallylydnad.

– Vi vill visa upp de grenar vi satsar mycket på och ge kännedom om dem, säger Mikaela Lindqvist på Västnyländska hundföreningen.

På plats finns även föreningens instruktörer som hjälper till om man vill prova med sin egen hund. Lindqvist hoppas på att evenemanget kommer att ge dem mera synlighet och till hundägarna ber hon kolla att hundens vaccinationer är i skick.

– Vi följer finska kennelklubbens rekommendationer för vaccinationer, säger Lindqvist. Det kan även vara bra att ha med godis till hunden så blir det mindre problem mellan hundarna.

De räknar med ungefär 80 till 100 hundar på plats och det kan bli en hel del skällande då så många hundar är på samma ställe. Lördagens evenemang är för alla.

– Vi har mycket program även åt hemmahundar och evenemanget är gratis men det kostar att delta i Match showen, säger Lindqvist.

Mer läsning