Höstmarknaden blir tredagars

Ekenäs höstmarknad blir redan nästa år ett tre dagar långt evenemang som sträcker sig från torsdag till lördag i stället för att vara i två dagar.

År 2018 blir höstmarknaden tre dagar lång i stället för två dagar. Det slog stadsutvecklingssektionen fast i går kväll.

För att kompensera att stadens utgifter kring arrangemangen stiger i och med en extra marknadsdag kan priset för en försäljningsplats höja med omkring 20 procent.

Marknaden ordnas nästa år från torsdag 20 september till lördag 22 september.

Stadens utvecklingschef Fredrika Åkerö som berett ärendet önskade också knyta ett avtal med Tom Rönnblads företag Tomtori för skötseln av försäljning av marknadsplatserna. Den delen av förslaget drog stadsdirektör Ragnar Lundqvist dock bort från föredragningen.

– Sektionen vill fundera litet på det ännu. I år skötte Rönnblads företag det på uppdrag av centrumföreningen som staden har ett samarbetsavtal med. Det avtalet går ut vid årsskiftet, därför ska vi fundera på det, säger Fredrika Åkerö.

Hon poängterar att man varit nöjd med samarbetet med centrumföreningen och även med hur Rönnblad skötte marknadsbestyren.

– Arrangemanget av marknaden kvarstår hos staden, men jag hoppas att försäljning av platserna kan skötas genom köptjänster, säger Fredrika Åkerö.

Mer läsning