Hocine flyttar till Kanada

Chakib Hocine fortsätter inte i EIF. Bild:

Mittbacken Chakib Hocine fortsätter inte i Ekenäs IF:s fotbollslag i division 1. Han flyttar hem till Kanada och är nu klar för HFX Wanderers FC från Halifax.

Den 27-åriga Hocine tillhörde EIF:s nyckelspelare i fjol, men lämnar nu Finland för spel i HFX Wanderers FC som deltar i en ny kanadensisk liga, CPL.

– Jag är väldigt glad eftersom jag vill komma tillbaka till mitt eget land och jag kände att det här är det lag jag vill spela för. Det var en dröm att få spela i Europa och jag hade en fin säsong i Finland med EIF, men det blev väldigt mycket prat om CPL, sade Hocine på klubbens hemsida.

En annan av fjolårets EIF-spelare, Viktor Limnell, medverkade på onsdagen i en träningsmatch med Åbolaget TPS mot Finlands U21-landslag. TPS vann med 1–0 och Limnell spelade den andra halvleken.

Hirvonen till Jaro

Mera fotbollsnyheter kommer det från Jakobstad och Jaro. Otto Hirvonen, som i fjol spelade för BK-46, är klar för Jakobstadslaget och en annan f.d. BK-spelare John Fagerström är där på test. I fjol spelade Fagerström för div. 1-laget Haka.

Mer läsning