HIK var steget efter HIFK

Noll poäng. Fredrik Karlsson och Hicken föll mot HIFK. Bild: Kenth Österberg

HC HIK förlorade igen i herrhandbollens FM-liga. Nu vann Helsingfors IFK med 35–22 i Hangö.

Som väntat tog HIFK kommandot från start i Hangö och laget avgjorde matchen snabbt. I den sjätte minuten ledde laget med 6–1, efter en kvart var ställningen 12–6 och i paus ledde HIFK med 20–8.

– I dag spelade tröttheten in och man märkte att vi inte är vana med ett tätt matchprogram. Vi klarade inte av att stiga emot dem i försvaret i den första halvleken.

– Samtidigt var anfallet i sig bra, vi kom till lägen och hade några bra inspel från kanten. Problemet var att vi inte utnyttjade dem och så missade vi några straffar och frilägen. Med bättre skärpa kunde skillnaden endast ha varit tre mål efter 20 minuter, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

I början på den andra halvleken gjorde Hicken några mål, men det spelade så klart ingen större roll då skillnaden var vad den var. Efter dryga 40 minuter ledde HIFK med 24–14 och så rullade det på. Gästerna gjorde sitt 30:e mål då det återstod knappa åtta minuter att spela och till slut vann HIFK med 35–22.

För Hickens del var det positiva så klart att laget klarade av att näta 22 gånger. Mathias Sandblom var effektivast med sina sju mål, men sedan var det en bit ner till de nästbästa målskyttarna. Linus Sandblom och John Winberg gjorde tre mål per man.

– Den andra halvleken var bra och till exempel Mathias höjde sig från senast. Också Oliver Nordlund och John spelade bra, men vi måste klara av att spela avslappnat genast från start, säger Forsström.

Hicken spelar följande match på fredag kväll och det blir minst sagt tufft. För motståndet står obesegrade serieledaren Cocks och matchen spelas i Riihimäki. Hicken har som bekant inte vunnit en match den här säsongen.

– Det är ju förstås en svår match och jag hoppas att vi inte drar på oss några skador. Men nu kan vi verkligen spela avslappnat och vi kommer att ha några olika målsättningar som vi jobbar för att uppnå, säger Petter Forsström.

HC HIK-HIFK 35–22 (20–8)

HC HIK: Mathias Sandblom 7, John Winberg 3, Linus Sandblom 3, Fredrik Karlsson 2, Oliver Nordlund 2, Jonathan Manner 2, Robert Bäckman 1, Axel Holmberg 1, Tommy Gustafsson 1