HIK-pingis vann på hemmaplan

Tre segrar. Tero Penttilä och HIK-pingis ligger på tredje plats i division 1-tabellen. Bild: Jesper Sundström

I lördags spelade HIK-pingis tre division 1-matcher i bordtennis. Hangölaget vann i tur och ordning med 4–3, 5–0 och 5–0.

Hicken var nu i elden för andra gången den här säsongen, också för några veckor sedan spelade laget tre matcher under en dag. Hangölaget hade hemmaplansfavör i lördags och i dagens första match stod HUT för motståndet.

Gästerna bjöd Hicken på en hård kamp, men till slut kunde Hicken vinna med 4–3.

– Det var en jämn match mot HUT men resultaten i de två andra matcherna var kanske i överkant. Vi kände nog till att vi kunde slå dem, men så här stora siffror var nog inte väntade, säger Christian Mattsson Hicken.

Han vann sin första singelmatch, men förlorade däremot mot skicklige Vladimir Thikomirov. Också Tero Penttilä förlorade mot Thikomirov, men Penttilä vann dock sin andra singelmatch. Däremot förlorade Mattson och han dubbelmatchen, så Juha Äänismaas båda singelsegrar såg till att poängen stannade i Hangö.

– Två av matcherna krävde fem set för att kora en segrare. Vladimir är en duktig spelare och han har utvecklats jämfört med i fjol, då klarade vi av att slå honom. Men i vår ålder blir man ju inte bättre, det handlar om att inte bli sämre, säger Mattsson.

Klara siffror

Om den första matchen var spännande, så kan inte detsamma sägas om de två följande. Hicken vann nämligen med 5–0 över både LPTS 2 och Wega 2. Hicken förlorade dessutom endast sex set på de tio matcherna som spelades mot de två lagen som ligger på den nedre halvan av tabellen.

Inför säsongen presenterade Hicken ett intressant nyförvärv i form av landslagsspelaren Annika Lundström. Hon kunde ändå inte spela i lördags på grund av en internationell turnering.

– Jämfört med tidigare säsonger så har vi en bredare trupp i år. Dels blir det så klart svårare för motståndarna att veta vad de skall vänta sig, dels kan vi anpassa oss enligt dem. Om någon av våra spelare passar bättre än en annan för att möta en viss motståndare kan vi välja att gå för den, säger Mattsson.

Hicken ligger på tredje plats i tabellen med tolv poäng efter sex matcher. Mattsson säger att man framför allt kan vara nöjd med helgens resultat.

– I den första omgången inkasserade vi en onödig förlust mot jumbon och det var inte så bra.

Följande match avgörs i januari, då utgörs motståndet av TIP-70 2, PT-Helsinki och TuKa.

– Då möter vi serieledaren, tabelltvåan och laget som ligger på fjärde plats. det blir tuffa matcher och till exempel PT kommer att ha sina utländska förstärkningar tillgängliga. Det handlar om ett klart bättre lag om de är med, säger Christian Mattsson.