HIK kvar på noll poäng

Nikola Zujic öste på mot Dicken. Saldot blev sju mål. Bild: Kenth Österberg

HC HIK står kvar på noll poäng efter sex omgångar i FM-ligan i handboll. Söndagens hemmamatch mot Dicken slutade i en förlust då gästerna vann med 28–17.

– Jag är litet överraskad över att vi ännu är på noll poäng, sade Mathias Sandblom i hemmalaget efter matchen mot Dicken.

Just mot medaljkandidaten Dicken fanns det kanske i och för sig inte så mycket att vänta. Hicken stod dock för en bra första halvlek och efter nitton minuters spel var Dickens ledning bara ett mål, 9–8.

Slutet av halvleken gick dock till gästerna. Dickens halvtidsledning med fyra mål, 13–9, var ändå inte skrämmande stor.

– Vi gjorde en bra första halvlek och så var det också när vi spelade här mot Dicken för ett år sedan. Men sedan hände det något, sade Sandblom.

Dicken rymde

Inledningen på andra halvlek blev synnerligen dyster för HIK. Från 14–10 gick Dicken på tio minuter loss till 21–10 sedan HIK inte kommit någon vart i anfallet.

– Vi blev för stillastående och såg mest på varandra, sade Sandblom.

Efter det var förstås saken klar, men i slutet kunde HIK hålla lite jämnare steg med gästerna. Matchen igenom hade man dock stora problem i anfallet och påfallande ofta varnade domarna HIK för passivt anfallsspel.

– Vi har ju en ganska tunn trupp och då vi dessutom saknade en rad spelare blev det inte lättare, sade Mathias Sandblom som nu tillsammans med brodern Linus och Nikola Zujic stod för 14 av de 17 HIK-målen.

Viktiga matcher

I tabellen är HIK sist med noll poäng på sex matcher, men återstoden av november blir intressant. Den enda hemmamatchen mot Cocks lär visserligen inte ge mycket, men i de tre bortamatcherna mot Atlas, Pargas IF och Åbo IFK står desto mera på spel.

– De är alla matcher som vi ska kunna vinna och vi börjar nu fokusera på söndagen och Atlas. En seger skulle säkert ge mera självförtroende också, sade Sandblom.

I Dicken gjorde man ungefär vad som behövdes och anföll på bred front. Det stora glädjeämnet är kanske att Timmy Thor – som dragits med ryggproblem allt sedan sin sejour i BK-46 – nu verkar vara på väg tillbaka.

– Det har varit tufft, men jag är på rätt väg. Det går på förstås på ryggens villkor, men just nu känns det ganska bra och det är roligt att spela handboll igen, sade Timmy Thor som nu spelade sin tredje match för säsongen.

HIK–Dicken 17–28 (9–13)

HIK: Nikola Zujic 6+1, Linus Sandblom 4, Mathias Sandblom 3, Fredrik Häggroth 1, Roy Lindqvist 1, Jonathan Manner 1

Dicken: Filip Söderlund 4+3, Benny Broman 5, Joacim Broman 4, Johan Gripenberg 3, Jukka Kamula 2, Felix Nilsson 2, Tadas Stakevicius 2, Timmy Thor 1, Kim Davidson 1, Anton Rémy 1