HIK inleder kvalserien

Nya matcher. HIK och Lauri Tolonen får ta nya tag i kvalserien. Bild: Thomas Sundström

HC HIK inleder på torsdag kväll kvalserien för FM-ligan i handboll. På bortaplan möter man HIK Pötsi.

HIK slutade på en sista plats i FM-ligans grundserie och fortsätter därmed säsongen med en kvalserie. Det gör man tillsammans med liganian Pargas IF, samt division 1-lagen HK Pötsi och Atlas FinEst.

Lagen spelar en dubbelserie. Efter den beslutar handbollsförbundets styrelse vilka lag som får söka en ligaplats till nästa säsong.

– Det är bra att vi får matcher, men litet tveksam är jag till det här systemet. Man skulle kanske kunna göra det på något annat sätt, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Faktum är nämligen att de inte är de två bästa division 1-lagen som deltar. Dickens akademi som vann serien överlägset ställer inte upp medan tvåan Pötsi – som närmast består av nervarvande spelare – gör det. Det andra laget som kommer med, Atlas FinEast slutade på en sjätte plats i det i och för sig mycket jämna mittskiktet i division 1.

– Men nu är det de här lagen som är med och jag hoppas det blir bra matcher. Och så hoppas jag förstås på segrar, det är vi ju inte så vana vid, säger Forsström.

Huvudmotståndare

HIK förlorade nämligen alla sina 18 ligamatcher. Också mot Pargas IF blev det två förluster.

– PIF är något av huvudmotståndaren, men inte har vi råd att ta lätt på någon match, äger Forsström.

På spelarsidan kommer HIK till match med stort sett samma gäng som man avslutade grundserien med. John Winberg saknas dock på grund av sjukdom, medan Fredrik Karlsson är på resa.

– Däremot är Janne Korpimäki på väg tillbaka efter sin skada, säger Petter Forsström.

HIK;s matcher i kvalserien:

8.3: HIK Pötsi–HC HIK.

13.3: HC HIK–Atlas FE.

18.3: HC HIK–PIF.

22.3: HC HIK–HK Pötsi.

23.3: Atlas FE–HC HIK.

28.3: PIF–HC HIK.