HIK fick ge sig i thriller

Det behövs en tredje och avgörande match i herrhandbollens nivåmätning mellan Hangölaget HC HIK och Pargas IF. PIF vann på lördag kväll i hemmahallen med 34–32 efter förlängning och därmed blir det en avgörande match på tisdag i Hangö

– Det är klart att resultatet är en besvikelse, men å andra sidan fortsätter festen nu. Det blir en match till, sade också HIK-tränaren Henrik Lindroos efteråt.

I den första matchen satte HIK gasen i botten direkt och vann enkelt, men nu blev det tuffare. PIF, kom till spel välmotiverat inför en stor hemmapublik och hängde utan större problem med till 6–6.

HIK hade sin bästa period i slutet av första halvlek och gick då loss till 18–14. Det räckte dock inte till utan i andra halvlek krigade PIF sig i in matchen och kom i kapp.

– I första halvlek var det framför allt försvaret som vållade problem, men det blev bättre i andra halvlek, sade PIF-tränaren Toni Kallio

Spännande slut

PIF var också mycket nära att vinna matchen redan under ordinarie speltid, men i slutsekunderna kvitterade HIK till 28–28 genom Johan Holmström. Därmed gick man till förlängning och den ledde HIK ännu halvvägs med 30–29.

Slutet gick dock till hemmalaget. Det definitiva avgörandet kom sedan i slutminuten då Frederik Lundén gjorde 34–32.

Det var samtidigt Lundéns femtonde mål och han var den stora profilen i PIF tillsammans med Valter Sirén i målet. Också rutinerade Joni Lindberg var nog så viktig i hemmalaget.

– Det här var en härlig match att spela, så här ska det se ut, sade Lindberg efteråt.

En chans till

HIK inledde bra, men orkade inte distansen ut. Mathias Sandblom kämpade kopiöst matchen igenom, och i målet gjorde Johan Ståhlberg ett bra inhopp.

Men det räckte inte och nu blir det en tredje och avgörande match i Hangö på tisdag kväll.

– Dit tar vi med de positiva sakerna från i dag och kämpar vidare, sade Lindroos.

PIF–HIK 34–32, 28–28 (14–18)

HIK: Janne Korpimäki 5+4, Mathias Sandblom 6, Johan Holmström 6, Fredrik Karlsson 3, Christer Lundqvist 2, Linus Löfgren 2, Linus Sandblom 2, Oliver Nordlund 1, John Winberg 1