Hicken vägrar ge slaget förlorat

Felix Opara gjorde två av HIK:s tre mål mot EPS med Janne Kangasniemi i målet. HIK:s seger betyder att Hangölaget ännu har en mininmal chans att undvika degradering. Bild: Thomas Sundström

FC HIK:s fotbollslag kämpar in i det sista för att undvika degradering till division 4. Lördagens hemmaseger i division 3, zon 1 över Esbolaget EPS med 3–2 (1–1) betyder att Hangölaget fortfarande har en teoretisk att hållas kvar i serien.

Förutsättningarna inför lördagens matchen var helt klara för HIK:s del. Endast seger skulle räcka till för att hålla ens ett minimalt hopp om fortsatt div. 3-spel i liv.

HIK vann också med 3–2 efter en spännande match. Gästerna tog ledningen genom Lamin Fatty, men Felix Opara kvitterade på en kontring.

I slutet av första halvlek hade sedan ännu gästerna möjlighet att gå till ledning, men Kasper Lind i HIK-målet räddade straffen.

– Det var ju jag som orsakade straffen, så det var skönt att jag kunde rädda den, sade Lind efteråt.

Dramatik

I andra halvlek förde sedan Robert Bäckman HIK till 2–1, men Valdrin Seferis kvittering till 2–2 betydde att HIK igen var i division 4.

Det var man sedan i ett tiotal minuter innan Felix Opara gjorde 3–2 från närhåll. I slutet jagade EPS ett segermål, men HIK höll undan och vann med 3–2.

– Vi kämpade bra och nu lyckades vi också utnyttja våra målchanser på ett bra sätt, sade tränaren Pinduca.

Liten chans

I HIK handlade det mycket om de rutinerade spelarna, men också unga spelare som Robert Bäckman och Ted Rosenström steg fram. I målet var Kasper Lind utmärkt.

För HIK var segern viktig, men vägen till fortsatt division 3-spel är ännu lång. Ett första krav är att HIK vinner de två återstående matcher mot PPJ (hemma) och TuPS (borta).

Men bara det räcker inte. Dessutom skall de övriga resultaten gå Hangölagets väg.

– Vi kan ju bara kämpa vidare och göra vårt bästa. Något annat finns det inte att göra, sade Pinduca.

Division 3, zon1

HIk–EPS 3–2 (1–1)

HIK: Kasper Lind; Andreas Puno, Joni Kinnunen, Tom Enberg, Marko Lahti; Ted Rosenström (79. Jacinto Rivas), Patrik Lahti, Pinduca (45. Henri Satomaa), Alexi Puno; Robert Bäckman, Felix Opara