Hicken tar med sig positiva saker trots förlust

Förlust. Oliver Nordlund och Hicken förlorade med åtta mål mot Grankulla IFK. Bild: Kenth Österberg

En dålig inledning på hemmaplan mot Grankulla IFK blev för mycket. Hicken förlorade FM-ligamatchen i handboll med 28–20.

För Hicken har säsongsinledningen varit svår. Två matcher mot hårda Atlas och BK-46 har resulterat i två förluster och på söndagen var det dags igen.

GrIFK kom till Hangö och tog en seger. Precis som när lagen möttes i cupen för några veckor sedan.

Gästerna inledde starkt och ledde tidigt med 7–0. Bollarna fortsatte att hitta Hickens nät och efter en dryg kvart var GrIFK:s ledning uppe i 11–3.

– Jag vet inte riktigt vad som hände i början, kanske spelade den stora cupförlusten in. Tidigare har våra svackor kommit i den andra halvleken, men nu började vi dåligt. Matchen avgjordes där, säger Hickens tränare Petter Forsström.

GrIFK fortsatte att panga in mål och i paus var ställningen 16–5. Efter paus stod däremot Hicken för en bra insats, även om GrIFK hela tiden höll undan.

Gästerna vann till slut med 28–20, men Forsström hittade flera bra saker i det egna spelet.

– Förstås är man långt ifrån om man förlorar med åtta bollar. Men vi har tagit flera stag framåt jämfört med de tidigare matcherna. Å andra sidan tränar vi hårt så det skulle vara konstigt om vi inte blir bättre.

Hicken noterades för tio målskyttar och det var verkligen välkommet. Tidigare har fullträffarna fördelats på färre spelare.

– Vi matchade truppen bra i dag och flera av de unga killarna fick spela. Många har säkert varit sugna på att göra sitt första ligamål och därför kan det ha låst sig ibland. Med tanke på det var det skönt att många lyckades, säger Forsström.

ÅIFK nästa

Hicken har inlett sin ligasäsong med tre raka förluster. Visserligen inte särskilt oväntat då Atlas, BK-46 och GrIFK har utgjort motståndet.

Men till näst väntar en intressant match, då ÅIFK står för motståndet i Åbo på lördag. ÅIFK har också inlett säsongen med tre raka förluster.

– Det är helt klart att vi har jobbat med Åbomatchen i tankarna och det är en bra möjlighet att ta poäng. Samtidigt är ÅIFK inte dåligt och deras situation påminner om vår. De har ett ungt lag, säger Petter Forsström.

HC HIK-GrIFK 20–28 (5–16)

HC HIK: Janne Korpimäki 4, Mathias Sandbolm 3, Lauri Tolonen 2, Linus Sandblom 2, Tomi Puputti 2, Oliver Nordlund 2, Jonathan Manner 2, John Winberg 1, Romeo Nyberg 1 och Fredrik Karlsson 1

Mer läsning