Hicken orkade i en halvlek

Bra kamp. Hicken och Romeo Nyberg bjöd Dicken på hårt motstånd i den första halvleken. Sedan ryckte gästerna. Bild: Kenth Österberg

HC HIK förlorade söndagens hemmamatch i herrhandbollens FM-liga. Dicken vann med 29–16, men i paus låg Hickan under med endast tre mål.

Hicken gjorde en bra första halvtimme i hemmahallen. Dicken tilläts aldrig att rymma på allvar och Hickan låg hela tiden strax bakom. Men i kapp kom de blågula aldrig och i paus ledde även gästerna med 11–8.

– Den första halvleken är bra av oss, men efter paus faller vi på fysiken. Vi är helt enkelt för små jämfört med Dicken och jag kan inte säga att de skulle ha ändrat på någonting inför den andra halvleken, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Gästerna ryckte tidigt i den andra halvleken. Då lagen hade spelat dryga 43 minuter var ställningen 20–13 och en stund senare ledde Dicken med 24–14. Till slut blev också segermarginalen ganska stor, Dicken vann med 29–16.

– Vi saknade bland annat Mathias Sandblom och Tomi Puputti i dag, dessutom har Fredrik Karlsson haft influensa och det gäller även några andra, säger Forsström.

Små steg framåt

För Hicken förlängdes förlustsviten med ytterligare en match. Men samtidigt går laget hela tiden framåt på den nya och högre FM-liganivån.

Spelmässigt har laget blivit bättre men förstås finns det ännu mycket att jobba på. Redan en sådan sak som att orka spela bra i en hel match till exempel.

– Det är någonting vi har haft problem med också tidigare. Jag kan ändå inte påstå att det skulle handla om vilja, killarna vill nog ge allt. Sådana här saker är förstås ändå alltid individuella men det faller vi nog inte på, säger Forsström.

Mot Dicken fick också Oskar Rejström och Roy Lindqvist prova på ligaspel. Forsström säger att han i slutet av matchen valde att plocka in en del yngre spelare.

– Det var kanske inte rättvist mot dem men samtidigt ger det nyttig erfarenhet. Och de måste ju lära sig att spela på den här nivån.

Hicken spelar följande match på lördag. Då väntar Sjundeå IF på bortaplan.

Förlust för KyIF

I damernas FM-liga åkte KyIF på en hemmaförlust mot de regerande mästarna Dicken. Drumsölaget vann med 38–18.

HC HIK-Dicken 16–29 (8–11)

HC HIK: Oliver Nordlund, 4, Romeo Nyberg 3, Jonathan Manner 3, Fredrik Karlsson 2, John Winberg 1, Linus Sandblom 1, Oskar Rejström 1, Robert Bäckman 1