Hicken jagar poäng

Dags igen. I våras spelade Hicken och Fredrik Karlsson (i mitten) kvalmatcher till ligan mot PIF. Bild: VN-arkiv/Lina Enlund

På fredag drabbar jumbon HC HIK och nästjumbon PIF samman i Pargas. Båda lagen är på jakt efter säsongens första poäng i herrhandbollens FM-liga.

Varken PIF eller Hicken har haft den enklaste av säsongsinledningar. Båda lagen har spelat sex matcher och båda lagen har förlorat lika många matcher. Med andra ord kommer någon av förlustsviterna att brytas på fredag kväll då lagen möts i Pargas.

– Jag väntar mig att PIF är lika taggat som vi på att ta den första segern, dessutom förlorade de ju alla ligamatcher i fjol. Jag räknar med att det kommer att vara mer eller mindre fullsatt i hallen, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Hans lag var senast i elden i söndags då de regerande mästarna Cocks vann med 29–13 i Hangö. Då saknade Hicken Mathias Sandblom och Janne Korpimäki. Dessutom fick Fredrik Karlsson utgå skadad.

Hicken har också haft en del influensaproblem inom laget och bland annat höll det Forsström borta från tisdagens träning.

– Men det hör väl till årstiden, säger han.

Sandblom spelar inte

Korpimäki kommer att åka med till Pargas för att se hur det känns, men Sandblom kan inte spela. Det är oklart hur länge han kommer att vara borta. Däremot är Karlsson redo för spel och han ser fram emot matchen.

– Det blir en viktig match med tanke på tabellen. Knappast handlar det om något finlir utan det blir nog en form av kämparhandboll.

Enligt honom har Hicken alla chanser att vinna matchen så länge laget klarar av att spela sitt eget spel.

– Det visade vi också i våras då vi slog PIF i ligakvalet. Förstås har hösten som helhet varit motig men det visste vi ju om. Samtidigt är det väl egentligen endast förlusten mot ÅIFK som grämer, jag tycker att vi slarvade bort poängen i den matchen.

För att Hicken skall ta säsongens första poäng räknar Petter Forsström med att målvaktsspelet måste fungera. Men han säger också att det i lika hög grad gäller anfallsspelet.

– Under den senaste tiden har jag lagt upp träningarna med tanke på den här matchen. Vi vill komma så bra förberedda som möjligt till Pargas.

Mer läsning