Hicken har inte gett upp

Vinst. Robert Bäckman gjorde ett mål när Hicken vann över HIFK/2. Bild: Jesper Sundström

Efter fem raka förluster tog Hangölaget FC HIK äntligen en seger i herrfotbollens division 3. På lördagen besegrade man HIFK/2 med 3–1 i Helsingfors.

HIFK/2-FC HIK 1–3 (0–0)

Hicken har mer eller mindre gjort jumboplatsen till sin i år och hade endast vunnit två matcher innan lördagens Helsingforsresa.

Med säsongen på målrakan har det allt mer börjat verka som det spelas division 4-fotboll i Hangö nästa sommar. På lördagen stoppade dock Hicken den negativa trenden genom att besegra HIFK/2 med 3–1 och gav sig själva andrum för åtminstone en liten stund.

– Jag är stolt över killarna och vi är ännu med i kampen. Ingenting är ännu över, säger tränaren Paulo "Pinduca" Pimentel.

Efter en mållös första halvlek, inledde Robert Bäckman den andra med att föra upp Hicken i ledning.

– Vi talade om att komma ut med full koncentration och inte släppa in något mål. Tidigare har vi haft problem i början av halvlekarna, men nu var det Hicken som fick göra ett mål, säger Pinduca.

Seger

Av bara farten kontrade Alexi Puno in kvällens andra mål och Hicken ledde med 2–0 . Hemmalaget reducerade, men Hangöborna nöjde sig inte med det.

I slutet fastställde Pinduca själv slutresultatet 1–3. Serien fortsätter nästa lördag med en hemmamatch mot Esbolaget EPS. Säsongens tredjesista match

– Som jag sade, vi har ännu chansen att hållas kvar och jag är stolt över killarna som spelade i dag, säger Pinduca.

FC HIK: Kasper Lind; Marko Lahti, Tom Enberg, Joni Kinnuen, Dario Rivas; Ted Rosenström, Patrik Lahti (Chuchat Patchanon), Pinduca, Alexi Puno; Felix Opara, Robert Bäckman