Hicken fortsätter på noll

Noll poäng. Efter sju spelade omgångar ligger Petter Forsströms HIK på sista plats. Bild: Jesper Sundström

HC HIK klarade inte av att ta säsongens första seger i herrhandbollens FM-liga. Pargas IF vann med 31–24 på hemmaplan.

Fredagskvällens match gick mellan de enligt tabellen två sämsta lagen i serien och i potten fanns möjligheten att ta säsongens första poäng. Någonting som PIF klarade av att göra på Hangölaget HC HIK:s bekostnad.

– Visst är det här en besvikelse både för spelarna och för mig. Man vill alltid vinna, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

PIF vann med 31–24 efter att ha dragit upp en lucka i den andra halvleken. Matchen började däremot jämnt, även om hemmalaget ledde med 4–1 i den femte minuten.

Efter det vaknade Hicken och det var inte många mål som skilde lagen åt under den första halvtimmen. Ledningen klarade ändå inte av att ta och i paus var ställningen 14–12 till PIF

– I och med att vi har haft en del spelare borta den senaste tiden så började vi i ett lugnare tempo. Tanken var att lägga i en högre växel efterhand, men vi klarade inte av att göra det, säger Forsström.

Piffen rymde

Den andra halvleken började med att Hicken kvitterade matchen till 16–16. Men Andrej Miladinovski förde än en gång upp PIF i ledning då han utnyttjade ett straffkast. Målet var början på hemmalagets ryck.

17–16 i den 36:e minuten hade utvecklats till 26–20 en kvart senare. Hicken klarade inte av att stiga från den positionen och PIF vann till slut med 31–24.

– Vi drog på oss en dubbelutvisning i den 40:e minuten och straffades ordentligt. Någonting vi kan fundera på efter den här matchen är hur man skall hålla huvudet kallt under en utvisning, säger Forsström.

För hans lag betydde förlusten att man nu har spelat sju seriematcher och förlorat lika många. Hicken fortsätter som tabelljumbo och delar inte längre platsen med PIF.

För övrigt var det första gången som PIF vann en ligamatch sedan återkomsten till ligan i fjol.

– På det stora hela fick vi matchen dit vi ville, men förstås påverkade det att några av spelarna har varit borta i ett par veckor. Piffen spelade ungefär som vi hade väntat oss, säger Petter Forsström.

PIF-HC HIK 31–24 (14–12)

HC HIK: Mathias Sandblom 5, Janne Korpimäki 5, Tomi Puputti 4, Oliver Nordlund 4, Fredrik Karlsson 2, John Winberg 1, Romeo Nyberg 1, Jonathan Manner 1, Robert Bäckman 1