Hicken förlorade stort mot HIFK

Säsongen börjar. På söndag börjar FM-ligasäsongen för Petter Forsströms HC HIK. Sent på torsdag kväll blev det en cupförlust mot HIFK. Bild: Jesper Sundström

HC HIK har gjort sitt i årets cup. Helsingfors IFK vann klart på torsdagskvällen, men Hicken hängde med i början.

HIFK vann med 41–23 och i paus ledde Helsingforslaget med 22–15. Hickens tränare Petter Forsström säger att hans lag började piggt men efterhand blev nivåskillnaden för stor.

– De 20 första minuterna var bra och vi gjorde inte många tekniska misstag. Dessutom lyckades Nikola Zujic och Mathias Sandblom i målskyttet. Samtidigt var första halvleken någonting av ett målkalas och ingen målvakt räddade många skott.

I början av andra halvleken tog HIFK ledningen med nio mål och Forsström konstaterar att Hicken inte klarade av att svara efter det.

– Förstås hade det funnits en minimal chans om vi genast hade svarat men samtidigt är HIFK ett bra lag och det är kanske ändå inte ett av de lag som vi skall slåss med i serien.

Och på tal om serien, FM-ligan kör i gång under veckoslutet. Hickens första match spelas i Hangö och motståndet utgörs av HIFK.

– Vi kommer så klart att träna före matchen och vi verkar ha vår bästa trupp tillgänglig, säger Petter Forsström.