Hicken förlorade sin tionde raka match

Ny förlust. Det går inget vidare för Lauri Tolonen (t.v.), Romeo Nyberg och Hicken i herrhandbollens FM-liga. Bild: Thomas Sundström

Ny match, ny förlust för HC HIK. Atlas vann med 35–18 i herrhandbollens FM-liga på söndagseftermiddagen.

Efter tio spelade omgångar ligger Hangölaget HC HIK fortsättningsvis på noll poäng och är sist i ligatabellen. På söndagen inkasserades en lika stor som väntad bortaförlust mot Atlas.

Hemmalaget gav aldrig någon chans åt Hicken och Atlas ledde med 9–1 i den 14:e minuten.

– De tog oss kanske på sängen i början och för vår del tog det en stund innan vi hittade tillbaka. Men vid det tillfället hade motståndarna redan nätat flera gånger, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

I paus ledde Atlas med 18–8 och gästernas misär fortsatte i den andra halvleken. Hicken hade egentligen ingenting annat att spela för än att snygga till siffrorna.

– I sig är vårt spel okej men i fysiken ligger vi efter motståndarna. Sedan är det klart att det påverkar då vi spelar med ett ung lagt, motståndarna har mera rutin, säger Forsström.

Med åtta minuter kvar att spela var hemmalagets ledning uppe i 15 mål och när slutsummern gick hade Hicken förlorat med 35–18.

– Vi provade på olika saker då siffrorna var som de var. Jag lät flera av de unga killarna spela och det är också en viktig del i vårt projekt. Vi jobbar med tanke på framtiden, säger Forsström.

Svår match väntar

Tabelljumbon Hicken spelar följande match på söndag och då blir motståndet hårt. BK-46 besöker Hangö och Karislaget ligger på andra plats i tabellen.

När lagen möttes i den andra omgången vann BK med 40–14 i hemmahallen.

– De som har följt med våra matcher vet att vi har ändrat en del i försvarsspelet. Just nu jobbar vi också med element i anfallet, men sådant blir inte färdigt över en natt. Det gäller att vara tålmodig, säger Petter Forsström.

Atlas-HC HIK 35–18 (18–8)

HC HIK: Mathias Sandblom 4, Oliver Nordlund 4, Fredrik Karlsson 3, Robert Bäckman 2, Romeo Nyberg 2, Linus Sandblom 1, Tomi Puputti 1, Jonathan Manner 1