Hicken förlorade klart mot Dicken

Effektiv. Oliver Nordlund var målfarlig mot Dicken. Bild: Lina Enlund

Hickens sejour i herrhandbollens FM-liga har varit tung. På lördagen kom den 17:e raka förlusten när Dicken vann med 32–20 i Helsingfors.

Dicken gick snabbt upp i 3–0 mot Hicken men gästerna reducerade till 4–3 i den sjunde minuten. Närmare än så kom laget ändå inte för Dicken rymde till 7–3.

– Vi bommade några straffar och brände ett par frilägen. När Dicken ledde med fyra mål kunde resultatet lika bra har varit ännu jämnare, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Med fem minuter kvar av den första halvleken ledde Dicken med sex bollar och i paus var ställningen 15–9. Andra halvleken började inte med särskilt många mål. Då lagen hade spelat i 34 minuter hade det endast gjorts två mål.

Båda två hade visserligen signerats av Hicken vilket betydde att Dicken ledde med 15–11. Efter det tog Dicken över händelserna och i den 44.e minuten såg Robin Granlund till att hemmalaget ledde med 22–14. Ett par minuter senare ledde Dicken med tio mål och Hicken förlorade till slut med 32–20.

– Spjälkar man upp matchen i tio minuters perioder så är det glädjande att vi aldrig förlorar dem med särskilt mycket. Det betyder ju att det inte handlar om ett stort ras för vår del, säger Forsström.

Dickens bästa målskytt var Max Granlund med sju fullträffar, däremot var det säkert glädjande för Dicken att lagets mål fördelades på tolv spelare. Matchens målfarligaste spelare höll däremot till i Hickens läger. Det handlade om Oliver Nordlund som gjorde åtta mål.

– Oliver spelade bra i dag och det var bättre än i den senaste matchen mot PIF, men då påverkade kanske pressen honom. Jag är också nöjd med Linus Sandbloms insats som helhet, men också hans samarbete med Lauri Tolonen, säger Petter Forsström.

Dicken-HC HIK 32–20 (15–9)

HC HIK: Oliver Nordlund 8, Lauri Tolonen 3, Fredrik Karlsson 3, Axel Holmberg 2, Robert Bäckman 1, Linus Sandblom 1, Tomi Puputti 1, Tommy Gustafsson 1,