Hicken förlorade borta mot ÅIFK

Ny förlust. Janne Korpmiäki gjorde nio mål, men det hjälpte inte Hicken till seger. Bild: Thomas Sundström

HC HIK väntar fortfarande på sin första seger i herrhandbollens FM-liga. På lördagseftermiddagen vann Åbo IFK med 32–24 på hemmaplan.

Efter fyra spelade omgångar har Hicken ännu inte öppnat poängkontot. Bortamatchen mot ÅIFK började okej, men mot slutet av den första halvleken rymde Åbolaget.

ÅIFK utnyttjade Hickens utvisningar och 11–10 blev halvtidsresultatet 16–12.

– Det fanns en del positivt med dagens match, men också mycket att förbättra. Vi hade säkert 20 tekniska fel som uppstod tack vare individuellt sjabbel, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Janne Korpimäki var på spelhumör mot ÅIFK men även om han gjorde nio mål räckte det inte till.

– Janne spelade bra i dag, men det gjorde också Linus Sandblom och Johan Ståhlberg. Det räcker inte att tre spelare lyckas, flera av killarna måste göra bra matcher om vi vill vinna, säger Forsström.

Jakten fortsätter

ÅIFK vann till slut med 32–24 och Hicken lämnade Åbo tomhänt. Nästa fredag väntar Helsingfors IFK på bortaplan.

– Just nu är jag ganska förbannad. Men det var bra att vi igen lyckades spela till kanterna och vi klarar oss bra även då vi har en man utvisad. Däremot utnyttjade vi inte alls ÅIFK:s utvisningar, säger Petter Forsström

HC HIK: Janne Korpimäki 9, Mathias Sandblom 5, Oliver Nordlund 4, Linus Sandblom 3, Fredrik Karlsson 2 och Tomi Puputti 1

Mer läsning