Hicken föll med flaggan i topp mot Cocks

Bra match. Oliver Nordlund och hans lagkamrater stod upp på ett bra sätt mot Cocks. Bild: Thomas Sundström

Även om det blev en förlust stod HC HIK för en bra bortamatch mot Cocks. Riihimäkilaget vann med 31–22 men trots det var minerna nöjda i Hangölägret.

Det var verkligen toppen mot botten när Cocks och Hicken drabbade samman på fredagskvällen. Cocks har inte förlorat en match den här säsongen och toppar tabellen. Hicken har inte vunnit en match och är sist.

Cocks gick också upp i en planenlig tidig ledning men Hicken knappade in på försprånget och i paus ledde hemmalaget endast med 13–10.

– Det var en bra match av oss och vi uppfyllde många målsättningar. Förstås förlorade vi med flera mål, men det går inte att jämföra vårt lag med Cocks, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

I den andra halvleken lade Cocks i en högre växel och vann till slut med 31–22. Förlusten till trots så fanns det många bra saker att ta med sig för Hicken.

– Anfallsspelet löpte bra och till exempel klarade vi av att spela bollen till Fredrik Karlsson på linjen som gjorde åtta mål. Inför matchen talade vi om att spela avslappnat och det klarade vi verkligen av att göra, säger Forsström.

Nu väntar en kort paus för Hicken innan serien fortsätter med en hemmamatch mot Pargas IF om knappa två veckor.

– Killarna kan vara nöjda med den här insatsen och visst räknar jag med att spelet i dag skall fungera som en väckarklocka med tanke på fortsättningen. Nu visade vi att vi kan spela på en viss nivå och det skall vi göra igen, säger Petter Forsström.

Cocks-HC HIK 31–22 (13–10)

HC HIK: Fredrik Karlsson 8, Oliver Nordlund 6, Mathias Sandblom 3, Linus Sandblom 1, Tomi Puputti 1, Jonathan Manner 1, Roy Lindqvist 1, Axel Holmberg 1