Hicken fick ge sig igen

Det blev en hemmaförlust för HIK och Mathias Sandblom mot PIF med Fredrik Lundén. Bild: Lina Enlund

Nej, det blev inga poäng i handbollsligan för HC HIK på onsdagen heller. I stället vann gästande Pargas IF med 22–18.

HC HIK kom nu till spel med femton raka förluster och hemmamatchen mot Pargas var den kanske största möjligheten att ta poäng, men det gick inte vägen. HIK gjorde en bra match och bjöd på ett tufft motstånd, men det var ändå gästerna som drog det längre strået.

– Förstås skulle det ha varit roligt att ta poäng i någon match, och det kunde ha funnits alla chanser i dag. Men vi kunde inte ta till vara dem, sade HIK-tränaren Petter Forsström

Gästerna gick loss från 5–4 till 9–4 sedan Fredrik Lunden hittat rätt med sitt skytte, men sedan kom HIK i gång. Nya Niklas Nummikoski i kom in i målet och framåt tog Linus Sandblom för sig. HIK steg snabbt till 9–9, men Lunden såg med sitt femte mål för dagen till att PIF ledde med 10–9 i paus.

I andra halvlek följdes lagen åt i en kvart, men slutet av matchen gick helt till gästerna. Efter 44 minuter ledde ännu Hicken med 16–15, men sedan tog målfabrikationen slut. PIF gjorde i stället mål med jämna mellanrum och tolv minuter senare var ställningen 21–16 till gästerna.

Markus Mattila höll nu sitt mål tomt i nästan tretton minuter och blev en av de stora matchhjältarna. PIF vann med 22–18.

– Nog var det ju där som matchen avgjordes, sade Forsström.

Två matcher kvar

HIK har kvar en bortamatch mot Dicken och en hemmamatch mot Sjundeå IF. Hicken kommer dock att sluta på en sista plats i serien.

För PIF var det betydligt mera som stod på spel. Pargaslaget kämpar om en plats i det nere slutspelet och då var två poäng ett måste.

Det lyckades man ta och PIF steg därmed upp jämsides med Åbo IFK då två matcher återstår. Men eftersom ÅIFK varit bättre i de inbördes matcherna är PIF:s enda chans att ta mera poäng i de sista matcherna än vad ÅIFK gör – PIF avslutar med två hemmamatcher mot Cocks och HIFK, medan ÅIFK möter SIF borta och Atlas hemma.

HC HIK–PIF 18–22 (9–10)

HIK: Linus Sandblom 2+3, Mathias Sandblom 4, Oliver Nordlund 3, Fredrik Karlsson 2, Robert Bäckman 2, Tomi Puputti 1, Axel Holmberg 1

PIF: Vlatko Tasevksi 4+2, Fredrik Lunden 5, Ilja Krstevski 4, Samuel Alexandersson 2, Robin Mattsson 2, Valter Lehtinen 1, Henric Berndtsson 1, Daniel Söderlund 1.