Hemmaförlust för EIF

Marie Börman var tillbaka i EIF på onsdag kväll. Det blev dock en förlust mot JäPS. Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF:s fotbollsdamer fick ge sig i onsdagens hemmamatch i division 3. Gästande JäPS från Träskända vann med 3–0.

EIF kom till spel med en rad spelare borta, men hade också sett om sina led. Nu medverkade bland annat Marie Börman och Victoria Sundblom som gav stadga åt laget.

– Det är förstås bra att vi får med spelare som Victoria och Marie, de tillför mycket, sade också EIF-tränaren Marco Werner efteråt.

Det var dock gästerna från Träskända som inledde bäst. Redan efter två minuters spel hade man en frispark i ribban och en minut senare kom JäPS:s ledningsmål då Rosa Wikström hittade rätt efter en hörna.

EIF hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser i första halvek, närmast kom kanske Marie Börman med ett skott litet förbi. I stället var det JäPS som precis före paus ökade på till 2–0 efter ett snyggt skott av Eveliina Reponen.

JäPS avgjorde

I andra halvlek försökte sedan EIF jaga en reducering, men JäPS försvarade sig bra. Dessutom hade gästerna bud på flera mål då man kom att kontra farligt. I slutet kom också det tredje målet just på en sådan.

JäPS vann nu med 3–0 och det mycket tack var det säkra försvaret. Annamaria Aittakallio i målet ställdes sist och slutligen inte på några större prov.

Kollegan i EIF-målet, Jenni Möller, hade desto mera att göra och skötte sig bra. Bra av utespelarna var Jenny Sundblom, medan Victoria Sundblom stod för en säker insats på mittfältet.

Ovanlig förlust

Som helhet var dock EIF steget efter och fick inkassera en tämligen ovanlig hemmaförlust.

– Vi kan inte klaga på siffrorna. Men jag visste det skulle bli svårt i dag, det var ganska många ändringar i laget och det var ovant. Men så här är det ibland och det som var positivt var att vi kunde ge speltid åt våra yngre spelare också, sade Werner.

EIF–JäPS 0–3 (0–2)

EIF:s öppningselva: Jenni Möller; Kyllike Soomets, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl, Jill Illman; Ida Westerlund, Marie Börman, Victoria Sundblom, Znar Ismaelsson; Janina Broman, Carmela Grönqvist,