HC HIK förlorade stort på hemmaplan

Klar förlust. Mathias Sandblom var Hickens bästa målskytt mot GrIFK, men det räckte inte till. Bild: Jesper Sundström

Det var kanske inte helt överraskande att gästande Grankulla IFK vann söndagens cupmatch i Hangö utan större problem. HC HIK föll med 36–15.

På söndagskvällen spelade HC HIK säsongens första tävlingsmatch. Det handlade om en cupmatch och för motståndet stod GrIFK, ett av lagen Hicken får mäta sig med i ligan den kommande säsongen. Gästande GrIFK fick en bra start på matchen, medan Hicken hade svårt att komma i gång.

– Vi hade det tunt på backsidan i dag och det straffade sig. Men vi hänger ändå med till att börja med och det är egentligen först då de leder med 12–7 som det börjar rinna i väg, säger Hickens Mathias Sandblom.

I paus ledde GrIFK med 17–10, men i den andra halvleken hade inte Hicken särskilt mycket att säga till om. GrIFK kom ganska enkelt undan och fick sätta flera enkla kontringsmål, till slut vann Grankullalaget med 36–17.

– Vi gör för många tekniska misstag i dag och det är därför som GrIFK vinner med så här många mål. Det positiva är att vi klarar av att hänga med i början, men det finns ännu saker att korrigera, säger Mathias Sandblom.

För Hicken blev alltså säsongens första cupmatch också den sista. På söndag kör FM-ligan i gång, då kommer Atlas på besök till Hangö

HC HIK: Mathias Sandblom 8, Oliver Nordlund 2, Janne Korpimäki 1+1, Johan Holmström 1, Tomi Puputti 1, Jonathan Manner 1

Mer läsning