Hangötidningen i våra hjärtan

Thomas Sundström (bilden) och Johanna Lemström avhandlar många coronarelaterade nyheter i veckans Västispodd. Bild: Johanna Lemström

Den här veckan tar Västispodden upp många lokala nyheter, det mesta präglat av coronakrisen.

I måndags höll Raseborgs stad en pressträff på distans. Ämnen från pressträffen tas upp i det elfte avsnittet av Västispodden. Bland annat talar vi om att Raseborgs chefsläkare Tove Wide berättade att 400 raseborgare testats för covid-19, varav 21 personer till dess hade testat positivt.

– En annan coronanyhet bjöd regeringen på i tisdags. Då meddelade man att restaurangerna igen får öppna från den 1 juni, men under strikta förhållanden. senast klockan 22 måste de sluta sälja alkohol och klockan 23 måste de stänga, säger Thomas Sundström, som samtalar med Johanna Lemström i veckans Västispodd.

Västnyländska krögares syn på regeringens besked skrev vi om i torsdagens Västis.

En annan restaurangnyhet i samma tidning är att Kerstins lunchhörna i Ekenäs stänger nästa vecka. I augusti öppnar restaurang Centro på samma adress, i nyrenoverade utrymmen, under Päivi Purontaus ledning.

Från Hangö kom veckans stora och vemodiga medienyhet:

– I onsdags blev klart att Hangötidningen upphör att utkomma i höst. Visst känns det litet tomt och vemodigt, säger Thomas Sundström.

Johanna Lemström håller med:

– Litet vemodigt är det nog. Jag började min journalistbana på just Hangötidningen 1992.

– Men det betyder inte att Hangö skulle försvinna från spalterna. Västis och Hangötidningen har ju redan länge samarbetat och från och med hösten kommer Hangönyheterna förhoppningsvis att märkas ännu tydligare i VN också, säger Thomas Sundström.

Här kan du lyssna på veckans poddavsnitt:

Mer läsning