Hangös tennissommar börjar på allvar

Äntligen. Småningom kan Ville-Heikki Talvenmaa och HTK börja ordna tennistävlingar. Bild: VN-arkiv

Hangö tennisklubb har väntat på att starta tävlingssäsongen och snart är det möjligt. De första tävlingarna avgörs redan i juni.

De senaste somrarna har Hangö tennisklubb ordnat många tävlingar och även i år var tanken att klubben skulle ha en fullspäckad sommar. Men coronaviruset gjorde att det finländska tennisförbundet stoppade all tävlingsverksamhet och för HTK:s del innebar det att våren förändrades.

Men nu är det klart att tävlingssäsongen inleds i Hangö om drygt två veckor. Som bekant tillåts folksamlingar på 50 personer från och med den 1 juni, någonting som betyder att flera idrottsföreningar kan återuppta sin verksamhet. Dessutom har regionförvaltningsverket meddelat att offentliga tillställningar med 50–500 personer är tillåtna med specialarrangemang.

Allt det här innebär att tävlingssäsongen i Hangö inleds den 5 juni med klassmästerskapet för B- och C-klassen.

– Förstås är det viktigt för HTK, men också för förbundet och givetvis även för spelarna att tävlingssäsongen kan börja igen. Däremot är det klart att tävlingarna genomförs med säkerhetsarrangemang, säger Ville-Heikki Talvenmaa som är tävlingsarrangör i HTK.

Den första tävlingsveckan i Hangö kommer att innehålla mycket tennis. Klassmästerskapet i Hangö inleds den 5 juni och avslutas två dagar senare. Den 6 juni börjar en A-klasstävling i Hangö som avslutas ett dygn senare och den 8 juni kör en deltävling i juniorernas JGP-serie i gång. Den 12 juni börjar sedan 21-åringarnas FM.