Hangö ringer sina 80-plussare

Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander berättar att stadens ledningsgrupp i dag beslutat erbjuda skolelever lunch samt att man kommer ringa alla som är 80 år eller äldre. Bild: Arkiv/Christoffer Holm

Hangö tar modell av Helsingfors stad och kommer ringa upp alla invånare som är 80 år eller äldre. Dessutom erbjuds skolelever skollunch – dock hemkörd eller avhämtad, inte serverad i en skola.

Hjälp med att få mat på bordet erbjuds i olika former under den pågående coronakrisen – och behovet är stort. I Hangö vill man veta exakt hur stort det är och tänker bland annat ringa upp invånare som är 80 år eller äldre.

– Vi ska ta reda på hur de mår och kartlägga deras behov, säger Leena Hytti, stadens äldreomsorgschef.

Hangös äldre invånare kan fortfarande dessutom själva ringa tf servicehandledare Päivi Komulainen för att få veta vilka tjänster staden erbjuder, exempelvis i form av hemservice. Hon nås på nummer 019 220 3489 vardagar klockan 8–15.30 fram till den 13 april.

Inte heller samhällets yngre glöms bort. Grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att stadens ledningsgrupp i dag beslutat erbjuda skollunch till de elever som är i behov av det.

– Familjerna informeras närmare via Wilma. Maten kommer antingen att köras hem till eleverna eller kunna hämtas på olika utdelningsställen för att minimera onödiga sociala kontakter. Den kommer alltså inte att serveras i skolorna.

Mer läsning