Hangö fortsätter med alla coronarestriktioner – staden får 160 vaccindoser

Hangö stad fortsätter med sina coronavirusrestriktioner. Bild: VN-arkiv

Hangö stads coronavirusrestriktioner gäller åtminstone till den 14 mars. Dessutom får staden knappt 200 vaccindoser.

På tisdagseftermiddagen meddelade Hangö stad i ett pressmeddelande att stadens ledningsgrupp har bestämt att alla restriktioner och rekommendationer med anledning coronaviruset förlängs till och med den 14 mars i år.

Det betyder alltså att det inte är aktuellt med nya restriktioner och rekommendationer, eller någon uppluckring av desamma.

Klicka här för att läsa alla restriktioner och rekommendationer i Hangö.

I samma pressmeddelande skriver staden att inga nya coronavirusfall har konstaterats i Hangö under de 14 senaste dagarna. Dessutom meddelar staden att Hangö får drygt 160 vaccindoser den här veckan. Vaccinerna är reserverade för Hangöbor som har fyllt 85 år, som bor hemma och som inte är hemvårdens klienter.

Vaccineringen erbjuds också till maken som bor i samma hushåll och fyllt 65 år eller till närståendevårdare som fyllt 65 år.

Vaccineringarna sker den 23 och den 25 februari på Hangö hälsocentrals mottagning. De som ska vaccineras kommer att få ett telefonsamtal med information om tidpunkten för vaccineringen.

Vaccinering av personer som är under 70 år gamla och hör till första riskgruppen planeras till vecka 9 och staden informerar mera senare den här veckan.