handboll Historisk tredjeplats för KyIF-flickor

Jubel. KyIF-flickorna klarade sig bra i Sverige. Bild: PRIVAT

Kyrkslätt IF:s 2003-födda flickor slutade på en fin tredjeplats i Norden Cup i Göteborg.

KyIF:s 03-födda flickor skrev ett stycke finländsk handbollshistoria i Göteborg inför årsskiftet.

Kyrkslättflickorna tog den högklassiga juniorturneringens bästa finländska placering genom tiderna då laget slutade trea efter att bland annat ha slagit de norska mästarna.

Efter en nervös inledning på turneringen där det blev förlust med 17–20 mot Kungälv fick KyIF i gång sitt spel på allvar i de följande matcherna.

Huddinge var en munsbit för de finländska flickorna. Slutresultatet 23–10 talar sitt klara språk. Efter det avslutade laget gruppspelet med att slå norska Sarpsborg IL med 13–11.

Kvartsfinalen mot Nit-Hak från Norge blev en verklig nagelbitare som avgjorde först i förlängning. KyIF:s segersiuffror skrevs 13–12.

I semifinalen var de blivande mästarna Bording KFUM från Danmark ett nummer för stort och tog hem segern och finalplatsen med 29–10.

KyIF-flickorna samlade sig till bronsmatchen där man igen ställdes mot Sarpsborg IL. Precis som i kvartsfinalen behövdes det förlängning i bronsmatchen och också den här gången var det KyIF-flickorna som segrade med 13–12.

– De finländska flickornas matcher väckte stort intresse under turneringen då ett lag från lilliputnationen Finland slår lag de norska mästarna, säger tränaren Sami Goman.

Mer läsning