Håll koll på dina rättigheter

Då du äntligen lyckats med den svåra uppgiften att få en sommarjobbsplats slutar inte utmaningarna där. Det är inte alltid lätt att veta vad som förväntas på en arbetsplats och att känna till sina rättigheter och skyldigheter kan vara svårt.

Som sommarjobbare ska man hålla koll på sina rättigheter och skyldigheter, vilket inte alltid är helt lätt. Det viktigaste är att följa det som står i kontraktet och att se till så att man verkligen får ett kontrakt.

– Enligt finsk lag är en muntlig överenskommelse lika bindande som en skriftlig, men det kan vara svårare att bevisa en muntlig så det lönar sig att alltid försöka få ett skriftligt kontrakt, säger Heidi Östling som är ungdomsinformatör och vägledare på Luckans ungdomsakademi i Kyrkslätt.

Luckans ungdomsakademi hjälper och handleder ungdomar, bland annat i att söka sommarjobb och hur man ska bete sig på arbetsplatsen. Det som står i kontraktet ska följas av både arbetstagaren och arbetsgivaren.

– I kontraktet ska det stå var man jobbar, vad man har för arbetstider, lön och avlöningsdag samt vad man har för arbetsuppgifter, säger Östling.

Arbetsgivaren är sedan även skyldig att låta arbetstagaren jobba de timmar hen blivit lovad.

– Om man jobbar till exempel i en glasskiosk och det regnar hela sommaren så att det egentligen inte finns jobb har man rätt att jobba de tider man blivit lovad, säger Östling.

Om någonting inte går rätt till på arbetsplatsen ska arbetstagaren i första hand ta upp det med chefen. Det går även att tala med kollegor och närstående för att söka stöd.

– Varje arbetsställe ska även ha en förtroendeman från facket dit man kan vända sig om ingenting görs åt problemen, säger Östling. Det kan vara bra att kolla upp vem som är förtroendeman redan då man börjar jobba.

Jobb för unga

Som arbetsgivare är det bra att försöka hitta sommarjobbare som är intresserade av branschen. Med unga personer är det även bra att tänka på logistiken, att personen kan ta sig till arbetsplatsen på ett smidigt sätt.

– Arbetet ska anpassas till erfarenheten och åldern, jag anser att man med fördel kan anställa yngre personer till lättare uppgifter under kortare perioder, säger Östling.

Arbetsgivaren kan få hjälp av sommarsedeln som är värd 300 euro. Den kan 15–19 åringar ansöka om och då ersätter staden en del av lönen. Som arbetsgivare skapar man kontakter för unga människor.

– Det är en fin upplevelse att ge någon en första bild av hur det är att arbeta, säger Östling.

I år har det funnits ganska bra med jobb även för yngre personer. Som yngre föreslår Östling att man ska vara i kontakt med släktingar och bekanta och jobba som till exempel barnvakt eller med att klippa gräs.

– Lägg upp ett inlägg på till exempel Facebook att du söker jobb några veckor under sommaren.