Hägerstedt rektor för gymnasiet i Karis

Bild:

Esbjörn Hägerstedt har valts till rektor för Karis–Billnäs gymnasium. Valet fastställdes av bildningsnämndens svenska sektion i går kväll.

Esbjörn Hägerstedt som arbetat som rektor vid Karis–Billnäs gymnasium sedan årsskiftet har nu valts till tjänsten som ordinarie.

Tjänsten som rektor vid Karis-Billnäs gymnasium var ledig att sökas senast den 18 oktober. Tre personer sökte jobbet. Utöver Hägerstedt sökte också Greger Englund och Marcus Åberg jobbet.

Hägerstedt är filosofie magister i matematik samt pedagogik, med fysik och datateknik som biämnen. Han har bland annat jobbat som lektor i matematik, fysik och kemi i Karis svenska högstadium samt som IKT-ansvarig för Karis-Billnäs gymnasium och sedan 1 januari som gymnasiets rektor.

Englund är pedagogie magister och teologie magister. Han har arbetat som skoldirektör i Kronoby, som rektor i Karleby gymnasium och varit direktor vid Lärkkulla stiftelsens folkakademi. Sedan 2013 jobbar han som klasslärare i Kyrkslätt.

Åberg är magister i idrottsvetenskaper och har cirka sex års lärarerfarenhet som gymnastiklärare. Han jobbar som lektor i gymnastik och hälsokunskap i Kyrkslätt.

Av de tre kallades Englund och Hägerstedt till intervju. Intervjugruppen bestod av Holger Wickström, bildningsnämndens svenskspråkiga sektions viceordförande, Tina Nordman, bildningsdirektör och Elisabet Ehrstedt, undervisningschef.