Gästartister på Allsångskonsert

Bild: Arkiv

Allsångskonserter ordnas på söndagen och även om programledarna är samma som tidigare är konceptet förnyat.

På söndagen ordnas Allsångskonserten för åttonde året i rad. Programledarna är som tidigare Thomas Lundin och Calle Petterson men i år är konceptet ändå förnyat då evenemanget för första gången har gästartister på scenen.

– X-Factor vinnaren Tika och Clarissa, båda kända från trakten kommer att uppträda med några låtar var, säger huvudarrangören Roger Liljestrand.

Förra året var det så kallt att konserten måste flyttas inomhus till Kulturhuset Karelia, och samma plan gäller i år om vädret blir riktigt dåligt. Därför kan inte heller fler biljetter än vad som ryms in i Karelia, 200 stycken, säljas på förhand men ute på Museigården EKTA finns det sittplatser för upp till 400 personer. Vädret spelar stor roll och även på mängden besökare.

– Om det är alldeles för soligt och fint är människorna ute i skärgården och perfekt skulle det vara med lite halvmulet varmt väder, säger Liljestrand.

Han rekommenderar ändå att man tar med sig paraply ifall det råkar komma någon enstaka skur.

Eftersom arrangerandet kostar en del kommer det tidigare samma dag att ordnas en sommarkonsert för barn med Arne Alligator och Djungeltrumman.