Garvad golfexpert tar över på Ekegolf

Ekegolf. Bild: Arkiv/Lina Enlund

Henrik Sarajas har blivit utnämnd som ny golfchef för Ekegolf den 21 januari.

Henrik Sarajas har ett förflutet som golfchef på Mauritzberg Golf, Norrköping och som vd för Meri-Teijo Golf. Under åren 2007-2009 var han golfdirektör på den femstjärniga anläggningen Stella Di Mare nära Kairo i Egypten.

Sarajas har en gedigen kunskap inom försäljning och marknadsföring. Under 1980- och 90-talet arbetade han i olika ledande ställningar inom turism- och servicebranschen, bland annat hos Sally Line Ab.

Sedan mitten av 90-talet har han även bred erfarenhet av golfbranschen, bland annat som grossist, golfinstruktör och även som medlem i svenska PGA och GAF.

Sarajas mångsidiga kännedom om branschen var avgörande när Ab Eke Golf Oy styrelse valde honom som golfchef. Henrik har ett helhetskunnande som Eke Golf behöver för att kunna möta framtidens utmaningar.

– Hos Eke Golf börjar en ny era med ett nytt ägarskap, där skötselvederlaget och aktieägandet försvinner och banan blir tillgänglig för alla, såväl golfare och som icke-golfare. Vi är säkra på att Henrik är den rätta personen att leda Eke Golf mot framtidens utmaningar, säger styrelseordförande Johan Törnqvist.

Henriks eget företag, Easy Swing, kommer även att sköta om golfakademin, instruerandet, proshoppen, kaféet och caddiemaster-funktionerna.

Mer läsning