Gårdsboden i Kyrkslätt bjuder på fartfyllt program för hela familjen

Jubileum. Gårdsboden i Kyrkslätt firar 27 års jubileum. Bild: Privat

Under helgen kommer Gårdsboden i Kyrkslätt att bjuda på fullspäckat program för hela familjen att ta del av. Allt från ponnyridning och korvgrillning till trollkonstnärer samlas för att fira Gårdsbodens 27 års jubileum.

Gårdsboden i Kyrkslätt fyller 27 år. För att fira det ordnar de ett jubileumsevenemang den 3 till 5 juli. Under denna helg kommer Gårdsboden att ordna program som riktar sig till hela familjen.

Jubileumet är sommarens höjdpunkt, säger Ingemo Fröberg glatt. Varje år ser hon och Henrik Fröberg fram emot evenemanget som lockar besökare till deras gårdsbutik.

I år har de varit lite osäkrare på grund av coronavåren, men efter att de hade fått grönt ljus av regionförvaltningsverket kunde de tryggt se fram emot evenemanget. Hon är positivt inställd till att kunderna respekterar varandras avstånd.

Varierande program

Bland annat ponnyridning, loppmarknad och korvgrillning ordnas under de tre dagarna. Ansiktsmålning är också nytt för i år. Programmet är lite olika från dag till dag.

– Det finns mycket att äta, säger Ingemo Fröberg som är en av ägarna i Gårdsboden. Kyrkslätts handbollsdamer sköter korvgrillning och lagar våfflor. FireFish Porkala flamsteker fisk och gör matportioner. Gårdsbutiken och glasskiosken betjänar som vanligt och på lördag och söndag är caféet öppet.

Under sommardagarna bjuder Gårdsboden också på underhållning. Bland annat Sås och Kopp, sånggruppen Visla och trollkonstnären Keke Pulliainen uppträder under helgen.

Har coronan påverkat evenemanget?

– Jo, vi har lämnat bort "köra traktor själv" programmet. I år får man istället åka på ett traktorflak, säger Fröberg.

Kyrkslätts spelmän har också valt att inte delta i år. De meddelade på våren att inte delta i evenemanget.

På fredag ordnas kaffebjudning på loftbacken. Gästerna får mera utrymme när serveringen är utomhus. Man kan gå in i loftet med sin kaffekopp. På grund av coronan är det också säkrare att ordna bjudningen utomhus.

Mer läsning