Frukostträff med fräs i

Gemenskap och god anda. Anders Fagerholm och Frank Westerlund håller i trådarna för Bikers' Breakfast som ordnas i Horsbäck på lördag. Bild: Agneta Sjöblom

Motorcyklister och mopedister har chans att äta sin morgongröt med likasinnade då Bikers' Breakfast ordnas i Horsbäck på lördag.

Frukostevenemanget, som har amerikansk förebild, ordnades första gången i fjol och samlade då ett femtiotal deltagare. Responsen var god och utifrån förhandsintresset räknar man med större uppslutning i år.

– I fjol samlade träffen ett rätt brokigt gäng vilket var roligt. Det här är inte menat att vara någon märkesträff utan tanken är att samla motorcyklister av olika slag för att umgås och prata under avslappnade och fria former, säger Frank Westerlund som är en av arrangörerna.

Också för mopedister

Nytt för i år är att också mopedister i olika åldrar hälsas välkomna med.

– Yngre mopedister kan vara framtidens motorcyklister medan det för äldre mc-förare kan vara nostalgiskt att få beskåda moppen man körde i tonåren. Det kan också finnas gamla bikers som återfunnit sin kärlek för mopeden, säger Anders Fagerholm, träffens idémakare.

I och med att flera av traktens mc-byggare lovat delta kommer lite speciellare cyklar att finnas på plats.

– Choppers och street fighters samt standardmodeller såsom custom, touring och enduro, räknar Anders Fagerholm upp.

Bra start på dagen

Tanken är att evenemanget ska bli årligen återkommande. Anders Fagerholm och Frank Westerlund tror att en frukostträff är något som passar bra in i mångas veckoslutsschema.

– Det lämnar resten av dagen fri för annat program och Horsbäck är också en lämplig plats att samlas på. Wi-Box ägare Mika Äbb är hygglig nog att ställa sitt område till förfogande.

Ingen förhandsanmälan behövs utan det är bara att dyka upp till träffen som pågår i morgon, lördagen den 9 juni, mellan klockan 9 och 11 vid Wi-Box Bakery & Kitchen. Priset för frukostbuffén är 6,50 euro. För motorcyklarna och mopederna finns ett avspärrat område.

Mer läsning