Frisbeegolfspelare i världsklass spelade i Västerby

Skicklig. Eagle McMahon besökte Ekenäs i onsdags, han är en av världens bästa frisbeegolfspelare. Bild: Patrik Lindström

I onsdags ordnade Ekenäs IF:s frisbeegolfsektion en partävling med ett annorlunda inslag. Toppspelaren Eagle McMahon deltog, som ett led i sin Finlandsturné.

Ett stort antal frisbeegolfspelare hade trotsat värmen för att delta i EIF:s partävling. På plats i Västerby i Ekenäs var också Eagle McMahon som har befunnit sig i Finland den här veckan. Hans turné började i Helsingfors i tisdags, fortsatte i Ekenäs och avslutades i Ylöjärvi i torsdags.

– Jag har varit i Finland två gånger tidigare och då har jag haft en roll i en annan turné. Men det här är första gången som jag är affischnamnet, säger McMahon strax före tävlingen börjar i Ekenäs.

Han berättar att ungefär 85 procent av de tävlingar han deltar i avgörs i USA. McMahon tävlar sparsamt i Europa, i princip blir det endast en månad per år.

– De senaste åren har jag kommit till Europa under sommaren, precis som i år. Jag stannar här hela juli, säger McMahon som är född 1998.

Den pågående säsongen har varit bra för amerikanen som har vunnit flera av de tävlingar som han har ställt upp i. Men också i övrigt har året bjudit på flera framstående placeringar. I sann idrottsanda konstaterar McMahon att han inte är överraskad.

– Jag försöker att hålla förväntningarna på avstånd, men hade du sagt det här före säsongen hade jag trott på dig. Jag anser att jag har en stor talang.

Stora ord

McMahon slår fast att allt det hårda arbete han har utfört också har gett resultat. Dessutom säger han att han under hela säsongen har lyckats bibehålla en positiv känsla.

– Som sagt, jag vill inte fokusera för mycket på olika förväntningar. Men det är ganska uppenbart vilka de är. Just nu är jag självsäker på banan och har roligt när jag spelar.

McMahon säger dessutom att han tyckte om att vara i Finland. Enligt honom är Finland ett bra frisbeegolfland.

– Finland är förmodligen ledande i världen när det handlar om spelare per capita. Det är imponerande och andra länder kan ta efter Finland.

Han lyfter också fram att nivån är hög på de finländska banorna. McMahon säger att den genomsnittliga banan i Finland är bättre än den genomsnittliga banan i USA. Dessutom påstår han att amerikanerna ofta har tagit medeldistansfrisbeen i beaktande när de har byggt sina banor. I Finland har man i högre grad byggt dem med tanke på drivefrisbeen.

Däremot ville inte McMahon svara på om han är tvungen att anpassa sitt spel när han är i Finland jämfört med när han är i USA.

Mer läsning