Friidrotts-FM börjar i dag – här är de västnyländska deltagarna

Hur går det? Bland annat Tomas Söderlund tävlar i friidrotts-FM i Villmanstrand. Bild: Jesper Sundström

Det här veckoslutet avgörs friidrotts-FM i Villmanstrand. Västis bevakar mästerskapet och du kan följa med hur det går för de västnyländska idrottarna på VN:s webbsida.

På torsdag inleds friidrotts-FM i Villmanstrand med bland annat herrarnas kvaltävling i kula och damernas höjdhoppskval. Med andra ord två grenar som är intressanta för västnyländska idrottsvänner. Som bekant tävlar IF Raseborgs Tomas Söderlund i kula och HIK-friidrotts Linda Sandblom i höjdhopp. Om det går vägen i kvalen så fortsätter Sandbloms och Söderlunds mästerskap med finaler på fredag.

Även IF Raseborgs Tuomas Puputti tävlar i FM och han deltar på 800 samt 1500 meter. Försöksheaten på den förra distansen avgörs på lördag medan det senare loppet löps i dag. Puputtis klubbkompis Teo Takala deltar i herrarnas spjut – kvalet kastas på lördag och finalen går av stapeln på söndag. IF Raseborgs Krista Lindholm tävlar i 400 metersloppet och försöksheaten avgörs på torsdag. Finalen löps på fredag. Hennes klubbkompisar Sarah Oraheimo och Josefine Lundström deltar i damernas kul- respektive släggtävling.

Släggkvalet är på fredag och finalen ordnas på lördag. I kultävlingen kvalar man på lördag och slåss om medaljer på söndag. I herrarnas släggtävling deltar Sjundeå IF:s Fredrik Fröberg och Roope Auvinen. Kvalet kastas på torsdag och finalen på fredag.

Ny tävling. Roope Auvinen siktar på ett bra resultat i FM. Bild: Jesper Sundström

Mer läsning