Förstår du inte vad alla pratar om? I så fall har du kanske inte läst de här artiklarna

Anton Dahlström tycker inte om utvecklingen i Raseborg. Bild: Lina Enlund

Varje vecka publiceras ett stort antal artiklar på Västra Nylands webbsida. Här är några av de senaste dagarnas mest lästa artiklar.

KLIMAT. Flera år använde Tenalabon Anton Dahlström Raseborgsbiljetten för att pendla till arbetet på Raseborgs sjukhus. Men när biljetten drogs in och ersattes av Västra Nylands biljet ändrades allting. Priset steg och numera blir det billigare för Dahlström att köra den egna bilen till jobbet än att åka buss. Speciellt illa rimmar detta med faktum att Raseborg samtidigt slår ett slag för miljön och för kollektivtrafiken.

– Det är billigare att köra i egen bil efter bussen, och det känns lite fel, säger han.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

PRIS. Sveriges snyggaste smörgåstårta finns i Ekenäs. Det är gruppen Smörgåstårtans vänner på Facebook som instiftat tävlingen. I gruppen finns över 40 000 personer över hela världen som älskar smörgåstårta och segern gick till Ekenäsbon Regina Rehn.

– Jag är nog litet i chock över att jag vann, men jätteglad! Och jag var ju inte den enda finalisten från Finland, också före detta Lappvikbon Cecilia Österlund gick till final, säger Rehn.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Så här såg Regina Rehns prisvinnande smörgåstårta ut. Bild: Privat

SOMMARTEATER. Nu är det klart vilken pjäs som visas på Raseborgs sommarteater i Snappertuna nästa sommar. Det blir musikalen All shook upp som baseras på Elvis Presleys musik och även i viss utsträckning på Trettondagsafton av William Shakespeare.

– Efter ett par år med lite mer barnbetonade pjäser, som i synnerhet Peter Pan var, ska det bli roligt att rikta sig till en mer vuxen publik. Däremot är det klart att den här också är barnvänlig, säger VNUR:s verksamhetsledare Charlotta Eriksson.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Riddo Ridberg får fortsatt förtroende som regissör på Raseborgs sommarteater. Bild: Chris Senn

ANSÖKAN. En av de allra mest lästa artiklarna på Västis webb den senaste veckan handlar om att Ingå söker en ny kommuningenjör. Fem personer är intresserade av tjänsten.

Klicka här för att se vem som har sökt jobbet i Ingå.

Piia Nordström vill jobba i Ingå. Bild: VN-arkiv

SATSNING. Just nu byggs ett konstmuseum på museigården i Ekenäs och Västra Nyland ger dig i fortsättningen möjlighet att hålla koll på bygget. Det finns en webbkamera på byggarbetsplatsen som filmar allting och det kan du se via vår webbsida.

Klicka här för att komma till webbkameran.

Arbetet i centrala Ekenäs är i full gång. Bild: Lina Enlund