Forsell vann VM- guld

VM-gudl. Daniel Forsell ingick i Finlands segrande lag. Bild: Lina Enlund

OK Raseborgs Daniel Forsell ingick i Finlands segrande stafettlag vid skytteorienterings VM i Sundsvall. Ingå IF:s Johanna von Frenckell var också i Sverige och tog en fjärde plats i damstafett.

Finlands första lag bestod av Antti Iivari, Daniel Forsell och Mikko Hölsö. Kvartetten var rätt så överlägsen och segrade med en marginal på sex minuter till Sveriges första lag.

Finland var i förarsätet hela loppet och Forsell stod för en säker prestation på andra etappen. Också i fjol vann Forsell ett stafettguld.

– Min prestation var normal, jag undvek stora fel och var säker i mitt utförande. Som man skall göra i en stafett. Benen var inte så fräscha mera efter tre löpta tävlingar på lika många dagar, berättade han.

Individuellt knep Forsell en sjunde placering på den klassiska distansen och en trettonde plats på sprinten.

– Individuellt fick jag inte riktigt någonting att fungera och jag hade nog hoppats på bättre, men de gick inte min väg den här gången, konstaterade Forsell, som hade ett världscupsbrons från sprinten i maj i bakfickan.

Nära medalj för von Frenckell

Johanna von Frenckell tävlade i Finlands fjärde lag i damstafetten, i par med Sanna Koskela. I damstafetten är man två löpare per lag.

Sveriges första lag segrade i överlägsen stil, kampen om bronset var mycket jämn. Lagen på platserna tre till sex var alla inom en minut och Finlands fjärde lag fick nöja sig med en fjärde plats. Von Frenckell öppnade och kom som sjätte till växling, Koskela lyftet laget två placeringar.

Individuellt var von Frenckell nionde på den klassiska distansen och 26:e på sprinten.

Brons för Haajanen

Ingå IF:s Leif Haajanen deltog i klassen H50 och knep ett brons på sprinten. På den klassiska distansen kom Haajanen in på en sjunde placering.