Förfest med The Dogshit Boys och Necroslurg

Kom igen. Det återupplivade punkbandet The Dogshit Boys uppträder i Karis den 28 juni. Bild: Privat

Kvällen innan Raseborgsfestivalen smäller det på Pub Norris i Karis. Då blir det förfest med banden The Dogshit Boys och Necroslurg.

Fredag nästa vecka, den 28 juni, blir det ett inofficiellt uppvärmningsparty med The Dogshit Boys och Necroslurg på Pub Norris i Karis inför Raseborgsfestivalen som ordnas dagen därpå, lördagen den 29 juni.

Återupplivade The Dogshit Boys gör därmed sin första spelning med en helt ny lineup. Bandet har dessutom kappsäcken full av nya flashrock-klassiker.

Killarna i The Dogshit Boys har varit bekanta ansikten i Karis i närmare tjugo års tid. Bandet har till och med skrivit en hyllningslåt för fansen och kompisarna i Karis; Karis Rock City.

De senaste par åren har bandet legat ganska lågt. Halva bandet hoppade av 2018 men ursprungliga vokalisten Lasse Grönroos och nästan ursprungliga trummisen Leo Gammals hittade snabbt nytt blod till bandet i form av gitarristen Henrik zu Castell-Rüdenhausen samt basisten Henrik Laine. På en kort tid har bandet skrivit nytt material för ett helt fullängdsalbum som ges ut på vinyl 2020.

The Dogshit Boys är med andra ord inte bara back in business, de är pånyttfödda och firar 20-årsjubileum nästa år.

Råa visor med Necroslurg

Sällskap i Karis nästa vecka får bandet alltså av Necroslurg, ett metal-punk-thrash-band. Necroslurg uppträder med råa visor som får tänderna att skallra och byxbunten att vibrera, utlovar man.

Necroslurg beskriver sig själva som ett tajt liveband med traditionell hårdrockssväng kryddat med attitydfylld sång och punk-attityd. Låtar från nya singeln Messiaaninen kirous får sin livedebut på spelningen.

Necroslurg grundades 2015 av mångsysslaren och trummisen Otto Luotonen samt Janne Viljami Savolainen. Duons första skiva Haudantaka spelades in 2017. Med skivan Kuolonkierre 2018 blev Mari Luoman bandets vokalist. Matias Löfman som är känd från bandet Bob Malmström spelar gitarr i Necroslurg. Vieraat äänet är en av bandets låtar.