Företagarpris till krögare i Barösund

Högklassigt. Petteri Pasanen och Linda Hellström-Pasanen öppnade restaurang Scola 2014. Nu har paret fått utmärkelsen årets företagare i Ingå. Bild: Ksf-arkiv

Linda Hellström-Pasanen och Petteri Pasanen är årets företagare i Ingå. Paret driver ett cateringföretag och står bakom restaurangen Scola och butiken Barösundsboden i Barösund.

En högklassig service och en stark vilja att utveckla verksamheten är motiveringen för valet av årets företagare i Ingå. Linda Hellström-Pasanen och Petteri Pasanen får utmärkelsen för främst två av sina företag, Adnil´s catering i Degerby och restaurang Scola i Barösund.

– Det är en stor ära och kom som en total överraskning. Men utan våra kunder, anställda och samarbetspartner skulle vi inte lyckas med det här, säger Hellström-Pasanen.

Utmärkelsen delades ut av föreningen Ingå företagare på deras 30-årsjubileum. Föreningen fortsätter sin motivering med fokus på restaurang Scola och påpekar hur företaget ger livskraft till och livar upp Barösund med omnejd. Dessutom har restaurangen en stark sysselsättande effekt, speciellt under sommarsäsongen.

– Det finns så mycket att utveckla. Området har stor potential och varje år finns det något att göra. Även för nästa säsong har vi några små nyheter men det berättar vi mera om senare, säger Hellström-Pasanen.

Restaurang Scola öppnade 2014 i Källnäsudds gamla byskola i Barösund. Barösundsboden tog Linda Hellström-Pasanen och Petteri Pasanen över tillsammans med Anne Ek 2015.

Mer läsning