Företagare vill öppna drinkbar på jordpiren i Ingå - målet är att starta till Ingådagen

Två företagare vill öppna en restaurang med uteservering på jordpiren i Ingå småbåtshamn. Om allt går i lås kan den nya restaurangen öppna på Ingådagen i slutet av juni.

– Vi tänker oss en avslappnad terrassbar på bästa platsen i Ingå, med skön musik och goda drinkar, säger Linus Hindersson, som är en av företagarna som planerat den nya baren.

– Jag har i många år redan funderat på att starta någonting nytt i Ingå. När jag var på en resa med Henrik Wickström frågade han mig om jag var intresserad av att börja med någonting, och så började jag planera, säger Hindersson.

Snart kontaktade han Jonas Madsén, som studerar ekonomi, för att få hjälp med den ekonomiska biten. Nu har projektet kommit så långt att kommunstyrelsen i Ingå ska behandla frågan om att hyra ut en del av piren för baren. Avtalet är uppgjort för fem år. Företagarna ska hyra en flyttbar container som görs om för ändamålet. En uteservering för 25–30 personer hör till konceptet.

– Vi är övertygade om att det här är något som Ingå behöver. Det finns ingenting annat som liknar vårt koncept. Det behövs lite nytänk i regionen, säger Jonas Madsén.

Ifall kommunstyrelsen godkänner hyresavtalet på måndag siktar företagarna på att öppna baren på Ingådagen den 29 juni.

Mer läsning