Foreca: Inget regn i Nyland i början av veckan

– Jag tror inte att molntäcket i Österbotten spricker upp under de närmaste dagarna, säger Kristian Roine, jourhavande meteorolog på Foreca. Bild: SPT

Chans till sol i Egentliga Finland och Nyland under början av veckan, enligt Foreca.

Mild sydlig vind, moln men inget regn under söndag, måndag och tisdag. Så ser vädret som är på kommande i Nyland ut enligt Foreca. Temperaturen lär därtill ligga på runt 10 grader. Under söndagskvällen och måndagen vore det heller inte otroligt om molntäcket lättar och solen i stället skymtar fram.

– Vädret i Egentliga Finland kommer troligen att vara rätt lika som vädret i Nyland, förutom att det i Åbotrakten lär vara aningen varmare, säger Kristian Roine, jourhavande meteorolog på Foreca.

Österbotten väntas vara kyligare än de södra delarna av landet. Temperaturen väntas vara ungefär 7-8 grader under de närmaste dagarna.

– Jag tror inte att molntäcket i Österbotten spricker upp under de närmaste dagarna, så det kommer antagligen att vara molnigare i Österbotten än i de södra delarna av landet men i övrigt kommer vädret vara rätt lika även där, säger Roine.

Enligt Meterologiska institutet är inga vindvarningar, varningar för farligt väglag eller andra varningar i kraft någonstans på fastlandet eller Åland.

Av havsområdena varnas det för potentiellt farlig vind för fritidsbåtar i östra delen av Finska viken, västra delen av Finska viken, östra delen av Norra Östersjön, västra delen av Norra Östersjön samt på Ålands hav och Skärgårdshavet, Södra Bottenhavet och Norra Bottenhavet.