FM-medaljer delades ut i Ingå

Intressant. Aaro Vuorimaa gjorde bra ifrån sig i Hangö och tävlingsledaren Krister Holmberg var imponerad. Bild: Joni Stenström

Under helgen ordnades FM på rörligt mål för damer, herrar och juniorer i Ingå på 50 och 100 meter. Fina resultat uppnåddes, men tyvärr uteblev hemmaframgångarna.

Raseborgs Skyttar hade fem representanter på plats. Alla tävlade i herrklassen och resultatet blev fyra lagmedaljer och en individuell medalj. Henrik Holmberg tog en aningen överraskande individuell medalj när han var tredje på älg enkelskott på 100 meter. Henrik Holmberg sköt 381 poäng. Krister Holmberg var fjärde med 380 poäng och Niklas Hyvärinen tionde med 361 poäng. Jouko Mutka var 15:e och Bertel Holmström 18:e. I lagtävlingen var RS-laget tvåa, Henrik Holmberg, Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen ingick i laget.

RS tog en lagseger på blandloppet på 50 meter. Niklas Hyvärinen var individuellt fyra på 388 poäng, Henrik Holmberg sexa på 383 poäng och Krister Holmberg sjua på 383 poäng. På normalloppet på 50 meter var Krister Holmberg fjärde. Niklas Hyvärinen var nu sjätte på 577 poäng och Henrik Holmberg sjunde med 570 poäng. På älg dubbelskott hade RS-skyttarna det jobbigt. Niklas Hyvärinen var bäst med en sjätte plats på 360 poäng och Krister Holmberg var åttonde med 357 poäng.

Vuorimaa kommande stornamn

Aaro Vuorimaa från Lappo inledde tävlingarna med att tangera det finländska rekordet på normalloppet på 50 meter i klassen H16 när han sköt 575 poäng. Vuorimaa fortsatte efter det att rada upp överlägsna segrar. Krister Holmberg är övertygad om att Vuorimaa kan bli något stort ännu.

– Han kommer nog att bli en riktigt bra skytt en dag, vi har inte haft så här lovande juniorer på ungefär fem år och de var dessutom äldre då än vad Aaro är nu, konstaterade Holmberg.

Vuorimaa själv var ganska anspråkslös, men samtidigt hungrig efter mera.

– På träningarna har det gått bättre så jag hade väntat mig lite bättre resultat, konstaterade Vuorimaa efter att han hade tangerat finländska rekordet.

Tre olika segrare i damklassen.

Damerna tävlade i båda grenarna på 50 meter och enkelskottet på 100 meter. Henna Vehviläinen var bäst på normalloppet på 50 meter med 519 poäng. På blandloppet på 50 meter var Oona Tenhunen etta på 345 poäng. Ida Heikkilä var sedan bäst på enkelskottet på 100 meter med 355 poäng. Fem skyttar deltog i damklassen.

På plats i Ingå fanns också två skyttar från Frankrike. Nicolas Trachant och Romain Bidaut tävlade och tränaren Maxime Coursimault följde med.

– Vi stannar här i fem dagar för att träna och tävla, det är femte gången som vi besöker Ingå. Allting är så bra här att det är ett ypperligt läge för oss att förbereda oss för VM, säger Coursimault.

På måndagen fortsatte de sin resa till Pilsen i Tjeckien.

Arrangemangen gick bra, men Krister Holmberg som fungerade som tävlingsledare var besviken på deltagarmängden.

– Tävlingarna är nu en vecka tidigare än vanligt, kanske det spelar in, veteranerna har dessutom mycket tävlingar veckosluten före och efter det här, så de som brukar komma hit lämnade tydligen emellan i år.

Mer läsning