FM-guld till ÖSK och Dennis Rehnström

Seger. Dennis Rehnström (högst upp på prispallen) är finländsk mästare. Bild: Privat

Österby SK klarade sig bra när FM i löpskytte avgjordes i Uleåborg under veckoslutet. Bäst gick det för Dennis Rehnström som tog två medaljer.

Rehnström tog medalj både i lördags och i söndags. Lördagens medalj kom på kortdistans och valören var guld. Rehnström vann herrklassen med tiden 15.34,5 och marginalen till tvåan Joonas Huttunen från Vierumäen Koitto var stor. Rehnström vann med 16 sekunder. Antti Raatikainen från Iisalmen Visa tog brons.

I söndags tävlade deltagarna på normaldistans och då lyckades Rehnström igen ta en medalj. Nu blev det brons efter ett lopp på 30.40,4. Silvret gick till Tero Seppälä (30.22,2) från Haapajärven Kiilat. Juhani Tolonen, Oulun Hiihtoseura, tog guld och hans tid var 30.06,9.

– Man kan väl nog säga att Dennis medaljer kom som en överraskning. Dessutom var skillnaden jämfört med tvåan imponerade när Dennis tog guld, säger Terttu Augustson som är tränare i ÖSK.

Två medaljer till

Men ÖSK:s medaljskörd tog inte slut i och med framgångarna i herrklassen. På normaldistans för herrar 55 blev det brons för Stig Österholm, hans tid var 34.47,9. Josefine Augustsson tog silver i D19 med tiden 33.52,7. Det handlade om normaldistans.

ÖSK representerades också av Jonas Selenius, Niilo Helkama, Saimi Lupala och Selma Lupala. De tävlade i olika juniorklasser.

– Det gick bra för oss den här gången och det var roligt att vi tog flera medaljer. Men också de övriga deltagarna stod för bra insatser, säger Terttu Augustson.

Mer läsning