Flera IC-tåg stannar i Kyrkslätt

De flesta fjärrtågen mellan Åbo och Helsingfors susar förbi Kyrkslätt station. I december stannar fyra IC-tåg här, mot två för tillfället. Bild: Lina Enlund

Från december blir förbindelserna i Västnyland lite bättre. Det har politikernas förhandlingar med VR lett till.

Både Anders Adlercreutz, SFP:s riksdagsledamot från Kyrkslätt, och Raseborgs riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta träffade i dag morse VR:s ledning för att diskutera trafiken på kustbanan.

Adlercreutz skriver på sin Facebook-sida: "Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för de som använder kustbanan".

Han nämner att dubbelt så många IC-tåg på linjen Helsingfors-Åbo ska stanna i Kyrkslätt jämfört med i dag. För tillfället stannar två IC-tåg i Kyrkslätt: den första turen från Helsingfors till Åbo och den sista turen från Åbo mot Helsingfors.

Det här underlättar livet bland annat för de som reser från Karis till Kyrkslätt. De är ofta tvungna att åka från Karis till Esbo, byta tåg där och åka tillbaka västerut till Kyrkslätt.

Otto Lehtipuu från VR skriver på Twitter att de nya tidtabellerna träder i kraft i december. Enligt honom handlar det om en ny morgontur till Åbo och en ny eftermiddagstur till Åbo.

Mer läsning