Fjärde raka segern för Knights

Ny seger. Matias Loskin gjorde tre mål när VKTP föll med 7–5. Bild: Thomas Sundström

Hemmalaget FBC Raseborg Knights avancerade till en fjärde plats i tabellen i innebandyns division 2, då laget i fredagens match i Påminne tog sin fjärde raka seger genom att slå gästande VKTP från Helsingfors med 7-5. Knights matchhjältar var Teemu Tuovinen och Matias Loskin som gjorde var sitt hattrick.

Det var inget skönspel som lagen bjöd på och speciellt mot slutet blev det stökigt då domarna stod för några märkliga domslut. Men dessa avgjorde definitivt inte matchen, för bägge lagen led lika mycket av utvisningskarusellen.

Hemmaledning hela tiden

Knights tog ledningen med 2-0 i första perioden då Teemu Tuovinen gjorde 1-0 och Matias Loskin 2-0 strax före periodpausen. Gästerna reducerade till 2-1 innan Patrick Juntunen ökade på Knights ledning till 3-1.

Efter det borde hemmaspelarna ha avgjort matchen då man fyra gånger kom ensamma igenom, utan att lyckas. En olycka kommer sällan ensam, för strax därpå reducerade gästernas bästa spelare Robert Olenius till 3-2. Till all lycka återställde Tuovinen ordningen genom att snitta in 4-2.

Två fullbordade hattrick

I tredje perioden såg Knights ut att gå mot en enkel seger då man ryckte från 4-2 till 7-3. Loskin gjorde 5-2 och sedan fullbordade Tuovinen sitt hattrick genom att stänka in 6-3. Loskin ville inte vara sämre då han med sitt tredje powerplaymål för kvällen gjorde 7-3. I slutet fick Knights Teemu Ahokas 5+20 minuter för en ful huvudtackling, men närmare än 7-5 kom inte gästerna.

Matchens bästa formation var Knights andra kedja med Teemu Tuovinen – Aki Korkiakoski – Teemu Ahokas. Trion kompletterar varandra bra, men den sistnämnde spelar hela tiden på gränsen till det tillåtna och denna gång blev det ett matchstraff:

– I förra matchen brände jag massor av chanser, men nu lyckades jag i målskyttet. Ganska konstigt faktiskt, för jag var trött och på dåligt humör innan matchen började. Men vi hade bra rörelse överlag i kedjan idag och det enda minuset var det onödigt insläppta målet i slutet, analyserar Teemu Tuovinen.

Artzéns smörpassningar

Matias Loskin har blivit lite av en specialist i powerplay på sistone. Han spelar i mitten i en lite undangömd roll, bara för att plötsligt nypa till, oftast på André Artzéns passningar.

– Det är skönt att kunna få dylika smörpassningar av André och nu börjar ju alla förvänta sig powerplay mål av mig i varje match. Jag försöker gömma mig en aning och sedan dyka upp som gubben i lådan.

– Det var en konstig match idag för mig, för jag brukar få mer speltid än nu. Men sedan var det desto roligare i powerplay, förstås. Överlag måste vi bli effektivare framåt, för vi missar alltför mycket. Speciellt då vi snart ska möta betydligt bättre motstånd än vi gjort i de fyra senaste matcherna, avslutar Matias Loskin.

FBC Raseborg Knights–VKTP 7–5 (2–0, 2–2, 3–3)

FBC Raseborg Knights: Teemu Tuovinen 3+0, Matias Loskin 3+0, André Artzén 0+3, Patrick Juntunen 1+0, Aki Korkiakoski 0+1, Teemu Ahokas 0+1, Aku Leino 0+1 och William Johnsson 0+1

Timo Ruokolainen 28 räddningar

VKTP: Robert Olenius 2+0, Jukka Forsberg 2+0, Kalle Sorjonen 0+2, Touko Sivula 1+0, Janne Karttunen 0+1 och Miro Ranta 0+1