Fiskars fick en tillväxtdirektör

Fiskarskoncernen utser Tuomas Hyyryläinen till tillväxtdirektör och medlem i ledningsgruppen. Bild: Fiskars

Fiskars utser Tuomas Hyyryläinen till tillväxtdirektör. Han kommer bland annat att ansvara för koncernens strategi och för att utveckla varumärken.

Fiskars har utsett Tuomas Hyyryläinen till tillväxtdirektör och medlem i koncernens ledningsgrupp. Hyyryläinen tillträder den 1 september. Han rapporterar till Fiskars verkställande direktör Jaana Tuominen.

Hyyryläinen, som är ekonomie magister till sin utbildning, kommer till Fiskars från Neste. Innan dess jobbade han för F-Secure som chef för strategi och företagsköp.

– Jag är ivrig att komma i gång inom Fiskars, då bolaget söker nya vägar till tillväxt. Jag ser fram emot att bygga bolagets framtid tillsammans med resten av teamet, säger Hyyryläinen.

Vd Jaana Tuominen välkomnar Hyyryläinen:

– Under de senaste åren har Fiskars fokuserat på att genomföra strukturella förändringar samt att skapa enhetliga plattformar och arbetssätt. Medan arbetet fortsätter, kan vi bygga på denna bas och flytta vårt fokus allt mer mot verksamhet som stöder oss i att uppnå tillväxt. Som vår nya tillväxtdirektör är han ansvarig för koncernens strategi, utvecklingen av varumärken och portföljen, digital transformation samt företagsköp och fusioner, säger hon.

Mer läsning