Finlands EM-kvaltrupp är klar – Rönnberg är ett frågetecken

Landslaget följer noggrant med skadade Nico Rönnbergs situation. Bild: VN-arkiv

Finlands herrlandslags i handboll inleder EM-kvalet i november. I det här skedet är det oklart om Nico Rönnberg kan spela.

I november spelar Finland sina första EM-kvalmatcher i handboll. Herrlandslaget möter Nordmakedonien på bortaplan den 4 november och den regerande världsmästaren Danmark kommer till Vanda tre dagar senare. Finland har tagit sig till det här kvalskedet genom att besegra Georgien tidigare i år.

– Nordmakedonien är ett bra lag och alla vet att Danmark är ett topplag. Vi kan utvecklas genom att spela mot så här hårda motståndare, säger förbundskaptenen Ola Lindgren i ett pressmeddelande från handbollsförbundet.

Han har valt en ganska väntad trupp och till exempel är Sebastian Säkkinen från BK-46 uttagen, men det är också Kariskillarna Oscar Kihlstedt och Benjamin Helander som båda spelar i Sverige. Men Karis representeras även av Nico Rönnberg som gör sin första säsong i franska ligalaget US Ivry HB. Däremot är det oklart om Lindgren kommer att ha sin bästa spelare till förfogande. Rönnberg är nämligen skadad.

– Det är det största orosmomentet och vi följer Nicos situation noggrant. Han är naturligtvis en viktig spelare för oss, men om han inte kan vara med måste någon annan ta hans plats, säger Ola Lindgren.

Utöver Finland, Danmark och Nordmakedonien finns också Schweiz i EM-kvalgruppen. De två bästa går till EM som spelas i Ungern och Slovakien 2022. Även de fyra bästa grupptreorna tar sig till EM. Det finns åtta kvalgrupper.

Målvakter: Mikael Mäkelä, Dicken, Patrik Roslander, Dicken, Joonas Klama, Bergischer HC (Tyskland).

V6: Teemu Tamminen, Cocks, Benjamin Helander, Alingsås HK (Sverige).

V9: Nico Rönnberg, US Ivry (Frankrike), Max Granlund, Dicken, Robin Granlund, GrIFK, Peik Sjöblom, ÅIFK.

K9: Ian Martin, Dicken, Oscar Kihlstedt, HK Varberg (Sverige)

O9: Miro Koljonen, Fjellhammer IL (Norge), Richard Sundberg, GrIFK.

O6: Roni Syrjälä, Cocks, Sebastian Säkkinen, BK-46.

K6: Fredrik Forss, GrIFK, Oscar Berglund, ÅIFK.

Mer läsning