Finland pinade Schweiz med besked

Finland och Benjamin Helander gjorde en bra match mot Schweiz på söndagen, men det räckte inte. Bild: Tomi Hänninen/Finlands handbollsförbund

Finlands handbollsherrar gjorde en bra match när EM-kvalet fortsatte på söndagen med en bortamatch mot Schweiz. Det räckte dock inte riktigt till, utan Schweiz vann med 32–30 (18–16).

Herrlandslaget spelade nu sin fjärde match i kvalet och fick inkassera sin fjärde förlust, men i motsats till de tidigare matcherna hängde man nu bra med och hade väl kunnat ta något poäng. Den sista spurten räckte dock inte riktigt till, utan Schweiz anfört av storstjärnan Andy Schmid höll undan med knapp marginal.

Finland förlorade för andra gången på fyra dagar mot Schweiz, men gjorde en betydligt bättre match nu. När matchen stod och vägde i andra halvlek var Patrik Roslander utmärkt i målet, medan Max Granlund och Benjamin Helander steg fram av utespelarna. Också Robin Sjöman och Ian Martin var viktiga.

– Jag är mycket nöjd med hur vi genomförde matchen. Med lite tur hade vi kunnat ta minst en poäng i dag, sade tränaren Ola Lindgren i förbundets pressmeddelande.

Det blev dock en förlust och Finland står kvar på noll poäng. Uppgiften underlättades förstås inte heller av att man på grund av skador saknade en rad viktiga spelare i form av Nico Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Miro Koljonen och Mikael Mäkelä.

Finland: Max Granlund 10, Ian Martin 7, Benjamin Helander 6, Robin Sjöman 4, Roni Syrjälä 2, Teemu Tamminen, 1