Finland har 299 nya coronavirusfall

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS hör till de områden som har flest smittade just nu. Bild: Jeanette Östman/SPT

Institutet och välfärd meddelar att 299 personer har smittats av coronaviruset det senaste dygnet. Det är en ökning jämfört med måndagen.

Totalt 299 nya fall av coronaviruset har konstaterats i Finland under det senaste dygnet. Det meddelar Institutet för hälsa och välfärd på tisdagen. Ett dygn tidigare var motsvarande siffra 147. Sedan pandemin började i fjol har 37 218 smittfall rapporterats i Finland. Majoriteten av de smittade har tillfrisknat.

Just nu är Egentliga Finland, Nyland och på Åland värst drabbat av coronaviruset i Finland. I de tre landskapen ligger incidensen, antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, över 100. Dock är snittet för hela landet just 61,6 just nu och det är lägre under de två veckorna innan det.

Över 2,5 miljoner finländska coronatester har analyserats. Bara det senaste dygnet har närmare 25 000 nya tester registrerats i Institutet för hälsa och välfärds databas.

Mer läsning